Agro TV - România lui Păcală: Importăm prune, iar pe ale noastre le dăm la animale

Agro TV - România lui Păcală: Importăm prune, iar pe ale noastre le dăm la animale
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2022

Noul Plan Național Strategic (PNS) în agricultură ar trebui să rezolve multe anomalii, precum aceea că România este unul dintre cei mai mari producători de prune din lume, dar, în lipsa capacităților de procesare, acestea sunt folosite pentru țuică sau furajele animalelor, fiind importate în schimb prune și gemuri din alte țări, pentru consum, atenționează Daniel Botănoiu, președintele Asociației Fermierilor din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Este vorba despre producerea proteină, de soia, de fasole și mazăre, pe care nu le mai avem astăzi produse în România și nu le mai găsim în farfuria consumatorului, de sfecla de zahăr. de cânepă. Discutăm, de asemenea, de pomi fructiferi, pentru că ați observat în ultima perioadă că, de fapt, cu toate eforturile făcute de stat, suprafețele n-au crescut. Nu vedem investiții foarte multe în procesare.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Suntem unul dintre cei mai mari producători de prune din lume, iar rezultatul final care este? Aducem prune din alte state, care nu sunt comunitare, aducem gem și dulceață din altă parte, iar prunele noastre, de o calitate foarte bună, fie sunt făcute alcool distilat, fie sunt date în furajarea animalelor, ceea ce nu este în regulă”, a arătat Daniel Botănoiu în cadrul emisiunii „Agricultura, o șansă pentru România”, realizată de Cătălin Lența la AgroTV.

viewscnt
Afla mai multe despre
fructe
import