Albalact, viața după ce a fost preluată de Lactalis: Cele mai mari afaceri din ultimii 10 ani, dar profit redus la jumătate și mai puțini angajați

Albalact, viața după ce a fost preluată de Lactalis: Cele mai mari afaceri din ultimii 10 ani, dar profit redus la jumătate și mai puțini angajați
scris 26 iun 2018

Albalact, cel mai mare producător de lactate din România, a avut anul trecut, primul după ce a fost preluat de grupul francez Lactalis, cele mai mari afaceri din ultimii 10 ani, de aproape 590 milioane lei, profitul net scăzând însă la jumătate comparativ cu anul precedent, pe fondul majorării cheltuielilor.

Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 589,8 milioane lei, de la 527,9 milioane lei în 2016, și un profit net de 8,7 milioane lei, de la 16,9 milioane lei în 2016.

În noiembrie 2016, la scurt timp după preluare, Albalact, alături de alte companii, a fost amendată de Concurență pentru nereguli în cazul unor licitații organizate în 2010 și 2011, în județele Giurgiu, Ialomița și Dolj, în cadrul Programului Cornul și Laptele, amenzile însumând 8,6 milioane de lei. Albalact a recunoscut săvârșirea faptei anticoncurențiale și, ca urmare, amenda a fost redusă cu 20% din nivelul de bază.

Datele mai relevă și că numărul mediu de angajați a scăzut, de la 677 la 638 persoane.

Un milionar agribusiness din Bacău a cumpărat creanțele de peste 154 milioane lei ale Băncii Transilvania asupra Interagro, inclusiv gajul pe avionul lui Ioan Niculae CITEȘTE ȘI Un milionar agribusiness din Bacău a cumpărat creanțele de peste 154 milioane lei ale Băncii Transilvania asupra Interagro, inclusiv gajul pe avionul lui Ioan Niculae

În vara anului trecut, Albalact a redevenit liderul pieței, după ce și-a mărit cifra de afaceri cu 17,2% față de 2015, la 527 milioane lei.

Producătorul Albalact a fost pentru prima dată liderul pieței în 2014, detronând atunci compania franceză Danone, care deținea de foarte mulți ani acest statut.

Agricultorii: Consumatorul român ajunge să plătească de două-trei ori mai mult pentru legumele din piețele agroalimentare din cauza intermediarilor CITEȘTE ȘI Agricultorii: Consumatorul român ajunge să plătească de două-trei ori mai mult pentru legumele din piețele agroalimentare din cauza intermediarilor

În 2015, compania Danone și-a reluat poziția de lider în sector, cu o cifră de afaceri de 484 milioane lei, peste cea obținută de Albalact, de 450 milioane lei.

În 2016, pozițiile în clasament s-au schimbat din nou, iar Danone a coborât din nou pe poziția a doua, cu o cifră de afaceri de 479 milioane lei (106 milioane euro), în scădere cu 1%.

În schimb, profitul Danone a urcat anul trecut cu 20% față de 2015, la 16,1 milioane de lei (3,5 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
albalact
producatori lactate