Angajații RodBun, recompensați cu acțiuni la final de an; planuri pentru o fermă vegetală în Congo

Angajații RodBun, recompensați cu acțiuni la final de an; planuri pentru o fermă vegetală în Congo
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 29 dec 2021

Conducerea și angajații RodBun, una dintre cele mai mari afaceri românești din agricultură, vor primi acțiuni la companie, ca parte a unui program de recompensare de care vor beneficia 30 de persoane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Mai departe, RodBun Grup va derula un program de răscumpărare a acțiunilor. Printre beneficiari se numără directorul executiv, Octavian Petrescu, împreună cu alți reprezentanți ai conducerii companiei, ca și simpli angajați, aceștia ajungând să dețină acum 0,5% din RodBun, relevă date Profit.ro.

Ideea recompensării angajaților cu acțiuni a apărut în 2020, dar a fost aprobată acum.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Antreprenorii Daniel Muntean și Alexandru Iancu, care au fondat compania în urmă cu 20 de ani și au deținut-o integral până de curând, au ajuns acum să controleze fiecare 49,74% din capital.

În a doua parte a anului, RodBun a anunțat contractarea unei finanțări de 278 milioane de lei. Compania pregătește și o investiție într-o fermă vegetală de 1.000 de hectare în Congo, cu capacități de procesare, depozitare și export.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

RodBun este o companie-integrator de produse și soluții în domeniul agricol: deține 70 de fitofarmacii și una dintre cele mai puternice infrastructuri logistice din piața agro, având capacități de depozitare de circa 150.000 de tone și o flotă de transport formată din 100 de camioane. Rodbun cultivă 10.000 de hectare de teren în ferme situate în mai multe județe.

Compania este unul dintre cei mai puternici jucători cu capital românesc din domeniul agriculturii, având în 2020 un business de aproape 85 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
rodbun
angajați
acțiuni