Apicultorii spun că întârzierea aprobării Programului Național Apicol le aduce prejudicii

Apicultorii spun că întârzierea aprobării Programului Național Apicol le aduce prejudicii
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2017

Federația Asociațiilor Apicole din România - ROMAPIS și-a exprimat vineri indignarea față de ”modul în care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale tratează problema apiculturii românești” și arată că că întârzierea aprobării Programului Național Apicol, care este dezbătut de doi ani, le aduce prejudicii și vor rata absorbția fondurilor pentru acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Deși Programul Național Apicol (PNA) pentru perioada 2017-2019 a fost dezbătut mai bine de doi ani cu partenerii sociali, până la data de astăzi nu a fost finalizat și aprobat prin Hotărâre de Guvern”, arată un comunicat emis vineri de Federația Asociațiilor Apicole din România - ROMAPIS, scrie News.ro.

Oficialii federației afirmă că acest program de susținere a apiculturii, finanțat din fonduri europene și naționale, este singura formă de sprijin a apicultorilor și presupune depunerea solicitărilor de decontare a cheltuielilor efectuate în anul curent până la 31 iulie.

A Bola: Cristiano Ronaldo s-a supărat pe Fiscul iberic și a comunicat Realului că vrea să se transfere în afara Spaniei CITEȘTE ȘI A Bola: Cristiano Ronaldo s-a supărat pe Fiscul iberic și a comunicat Realului că vrea să se transfere în afara Spaniei

”Lipsa reglementărilor necesare până în acest moment va genera ratarea absorbției fondurilor pentru acest an, aducând grave prejudicii apicultorilor și apiculturii românești, greu încercată în ultimii ani”, mai informează comunicatul.

Suma estimată a fi alocată în perioada 2017 – 2019 este de peste 7 milioane euro/an, respectiv 21 milioane euro în trei ani.

Măsurile de sprijin financiar cuprinse în program vizează achiziționarea de medicamente pentru tratarea varoozei și nosemozei, decontarea achiziționarii de stupi/cutii și accesorii apicole, dar și achiziționarea de matci (regine) și/sau familii de albine pentru apicultura convențională sau ecologică.

viewscnt
Afla mai multe despre
apicultori
miere