Aproape 43% din teritoriul Uniunii Europene era acoperit de păduri

Aproape 43% din teritoriul Uniunii Europene era acoperit de păduri
scris 21 mar 2019

Pădurile și terenurile împădurite acopereau, în 2015, aproape 182 de milioane de hectare în Uniunea Europeană, aproximativ 43% din suprafața terestră totală a blocului comunitar, existând 0,36 hectare de pădure per capita, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică Eurostat.

Astfel, pădurile acoperă o suprafață de teren ușor mai mare decât cea destinată agriculturii (aproximativ 41%), scrie Agerpres.

Românii își cumpără vinurile din supermarket și se informează pe Internet. Soiurile cele mai consumate CITEȘTE ȘI Românii își cumpără vinurile din supermarket și se informează pe Internet. Soiurile cele mai consumate

Cele mai extinse zone cu păduri se află în Suedia (30,5 de milioane de hectare), Spania (27,6 de milioane de hectare) și Finlanda (23 de milioane de hectare).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
uniunea europeana
paduri