Argentina interzice exporturile de carne în încercarea de a menține prețurile interne scăzute

Argentina interzice exporturile de carne în încercarea de a menține prețurile interne scăzute
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2023

Guvernul argentinian a interzis exporturile de carne de vită timp de 15 zile pentru a încerca să limiteze creșterile de preț în urma devalorizării pesoului, a transmis postul TV TN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit surselor sale, autoritățile nu vor elibera autorizații de export până când nu se ajunge la un acord cu producătorii pentru a limita prețurile, scrie Adevarul.

VIDEO Accident la cel mai mare parc de distracții din Germania CITEȘTE ȘI VIDEO Accident la cel mai mare parc de distracții din Germania

Pe 13 august au avut loc alegeri primare în Argentina, unde au fost aleși candidații pentru a participa la alegerile prezidențiale din 22 octombrie. Liderul Partidului Libertarian, Javier Miley, a primit cele mai multe voturi, propunând desființarea Băncii Centrale pentru a lupta împotriva inflației și trecerea de la peso la dolar. A doua zi, cursul oficial al monedei argentiniene a scăzut cu 22%.

Datorită restricțiilor valutare actuale din Argentina, există mai multe tipuri de curs de schimb al dolarului în țară. Cursurile de schimb ale monedei americane utilizate pe piața financiară și pe piața neagră au crescut puternic și ele după primare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
argentina
carne