BEI ar putea acorda Agricover Credit IFN un împrumut de 20 mil. euro pentru finanțarea IMM-urilor

BEI ar putea acorda Agricover Credit IFN un împrumut de 20 mil. euro pentru finanțarea IMM-urilor
scris 28 iun 2016

Banca Europeană de Investiții (BEI) analizează acordarea unui împrumut în valoare de 20 milioane de euro către Agricover Credit IFN pentru a finanța întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) din agricultură, potrivit unui anunț publicat pe site-ul instituției de credit.

Împrumutul va fi folosit pentru finanțarea nevoilor de capital ale IMM-urilor, precum și pentru lucrări de dezvoltare și modernizare în agricultură, se arată în anunț.

Agricover Credit, instituție financiară non-bancară specializată exclusiv pe finanțarea agriculturii, face parte din grupul Agricover, controlat de omul de afaceri Jabbar Kanani.

Agricover și-a menținut anul trecut afacerile din agricultură la 1,2 miliarde lei CITEȘTE ȘI Agricover și-a menținut anul trecut afacerile din agricultură la 1,2 miliarde lei

Compania a înregistrat în 2015 un profit net de 17,3 milioane de lei, în creștere cu 5% față de 2014. Valoarea creditelor acordate s-a majorat cu 14%, până la 950 milioane lei.

Acționarii companiei sunt Agricover SA – 87,1% și Agricover SRL – 12,9%.

Printre planurile Agricover Credit pentru 2016 se numără deschiderea a patru noi sucursale și extinderea echipelor din teren.

viewscnt
Afla mai multe despre
bei
banca europeana de investitii
agricover credit ifn
imprumut
imm-uri