Coreea de Nord scoate funcționarii din birou și îi pune la muncă pe câmp

Coreea de Nord scoate funcționarii din birou și îi pune la muncă pe câmp

Sursa foto: Báo Mới/facebook.com

scris 5 mai 2022

Coreea de Nord a desfășurat muncitori non-manuali în fermele din întreaga țară pentru a evita grave pierderi de recolte din cauza secetei, au anunțat media oficiale, notează AFP.

Țara, dotată cu arma nucleară și supusă sancțiunilor internaționale pentru programele sale de arme interzise, suferă de penurie cronică de alimente, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Guvernul începe negocierile cu gigantul francez Tereos pentru a salva fabrica de zahăr Luduș de la dispariție. Altfel, România nu își mai poate asigura cota de consum din producția internă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul începe negocierile cu gigantul francez Tereos pentru a salva fabrica de zahăr Luduș de la dispariție. Altfel, România nu își mai poate asigura cota de consum din producția internă

Coreea de Nord este deosebit de vulnerabilă la dezastrele naturale, în special la inundații și secetă, din cauza lipsei de infrastructură, a defrișărilor și a deceniilor de administrare proastă a statului.

Rodong Sinmun, jurnalul oficial al Partidului Muncitorilor aflat la guvernare în Coreea de Nord, a afirmat miercuri că funcționari ai guvernului, angajați care lucrează în întreprinderi și uzine "s-au alăturat luptei în zonele afectate de secetă".

"De îndată ce au ajuns, au început să ude, lucrând împreună cu agricultorii pentru a lupta împotriva naturii", potrivit jurnalului.

Articolul nu a precizat însă amploarea pagubelor suferite până în prezent, dar a subliniat că aceste măsuri urmăresc limitarea consecințelor actualului val de secetă și "prevenirea unor eventuale pagube ulterioare".

Potrivit agenției oficiale de presă KCNA, care citează serviciile meteorologice ale țării, se preconizează că seceta va continua toată săptămâna.

"Ploi slabe" sunt așteptate vineri, "dar nu vor fi de ajutor pentru a rezolva seceta", a adăugat KCNA.

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a cerut să se ia măsuri pentru a ameliora situația alimentară "tensionată", cauzată de pandemie, taifunuri și sancțiuni internaționale.

De la începutul lui 2020, Coreea de Nord s-a izolat de restul lumii pentru a se proteja de pandemie. Ea și-a redeschis pentru scurt timp frontiera cu China pentru traficul de mărfuri la începutul acestui an.

Phenianul a afirmat că nu a înregistrat niciun caz de COVID-19 pe teritoriul său.

Coreea de Nord, cu o economie și agricultură în ruine după decenii de gestionare dezastruoasă și resurse alocate programului nuclear, a cunoscut o foamete mortală în a doua jumătate a anilor 1990.

Sute de mii de persoane au murit atunci, dar unele estimări indică milioane de victime.

viewscnt
Afla mai multe despre
seceta
coreea de nord