Cotațiile la grâu și porumb urcă, pe fondul creșterii incertitudinilor privind exporturile de cereale ucrainene

Cotațiile la grâu și porumb urcă, pe fondul creșterii incertitudinilor privind exporturile de cereale ucrainene
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2023

Cotațiile la grâu și porumb au urcat pentru a doua sesiune consecutiv, pe fondul creșterii incertitudinilor privind exporturile de cereale ucrainene, transmit Reuters și Bloomberg, preluate de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul cu privire la exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră expiră la finalul zilei de 17 iulie. Rusia amenință cu regularitate că se retrage din acest acord privind exportul de cereale ucrainene încheiat în iulie 2022, cu medierea ONU și a Turciei.

Iohannis a semnat decretul privind demisia Gabrielei Firea din funcția de ministrul al Familiei și preluarea interimară a portofoliului vacant de ministrul Cercetării CITEȘTE ȘI Iohannis a semnat decretul privind demisia Gabrielei Firea din funcția de ministrul al Familiei și preluarea interimară a portofoliului vacant de ministrul Cercetării

"Pare probabil că va fi un element de risc revenirea pe piață până când se va găsi o soluție, piața are nevoie de timp pentru a evalua continuitatea fluxului de cereale din acea regiune", a apreciat James Bolesworth, director la CRM AgriCommodities.

Acesta a explicat că prețurile sunt influențate și de perspectivele privind livrările globale reduse de grâu și porumb, în contextul problemelor din Europa și Brazilia.

viewscnt
Afla mai multe despre
cereale ucraina
preț cereale
scumpiri cereale
acord rusia ucraina cereale