Daea, la Bruxelles: Mecanismele de combatere a pestei porcine nu sunt suficiente; trebuie intensificată cercetarea

Daea, la Bruxelles: Mecanismele de combatere a pestei porcine nu sunt suficiente; trebuie intensificată cercetarea
scris 7 sep 2018

Mecanismele existente în prezent de combatere și eradicare a pestei porcine africane nu sunt suficiente, astfel că trebuie alocate sume consistente pentru cercetare, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, în conferința la nivel înalt cu tema "Bolile transfrontaliere în Europa: Importanța cooperării internaționale pentru creșterea sustenabilă a animalelor'', organizată la Bruxelles.

El a arătat că este necesar ca mecanismele de combatere și eradicare a pestei să fie îmbunătățite.

Tranzacție: Familia lui Culiță Tărâță cumpără 6 baze de la unul dintre cei mai mari proprietari de silozuri din Moldova, cu peste 4 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție: Familia lui Culiță Tărâță cumpără 6 baze de la unul dintre cei mai mari proprietari de silozuri din Moldova, cu peste 4 milioane euro

"Deși avem mecanisme de lucru, puse în valoare la potențialul maxim s-au dovedit că nu sunt perfecte și nici nu pot fi în lupta cu perfida manifestare a virusului, dar cu siguranță pot fi îmbunătățite. Mecanismele actuale sunt costisitoare, consumatoare de resurse financiare, umane și administrative și au un important impact economic și social. Deși avem între noi comunicare și sprijin generat de interesul comun, totuși viața demonstrează că nu este suficient, iar virusul înaintează teritorial. Am spus-o și o repet cu această ocazie, ca mod de abordare în perspectivă, este necesară alocarea de sume distincte și consistente pentru cercetare", a subliniat ministrul Agriculturii, potrivit Agerpres.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
pesta porcina
petre daea