Fabrica de Lapte Brașov, producătorul iaurturilor Olympus, împrumută 3 milioane de euro de la Bancpost

Fabrica de Lapte Brașov, producătorul iaurturilor Olympus, împrumută 3 milioane de euro de la Bancpost
scris 4 mai 2016

Fabrica de Lapte Brașov, producătorul local al brandurilor Olympus și Oly, ia un credit de 3 milioane de euro de la Bancpost pentru finanțarea nevoilor curente, potrivit unei decizii a acționarilor.

Directorul general al Olympus România, Ilias Pliatsikas, a declarat recent, pentru Profit.ro, că există planuri de investiții pentru fabrica de la Hălchiu, din județul Brașov, în valoare de 10 milioane de euro pentru următorii doi ani. În plus, este luată în calcul și posibilitatea de a crește numărul angajaților, de la cei peste 300 câți sunt în prezent.

Anul trecut, Fabrica de Lapte Brașov a avut o cifră de afaceri de 77 milioane de euro, cu 12% mai mult față de 2014, a mai spus Ilias Pliatsikas. În prezent, 60% din producția totală a fabricii merge către export, iar 40% către piața internă. Printre țările în care ajung produsele Olympus se numără Italia, Germania și Austria.

Producătorul Olympus, cu afaceri de 77 mil. euro în 2015, pregătește investiții de peste 10 mil. euro la fabrica din Brașov CITEȘTE ȘI Producătorul Olympus, cu afaceri de 77 mil. euro în 2015, pregătește investiții de peste 10 mil. euro la fabrica din Brașov

Acționarii Fabricii de Lapte Brașov sunt Michail și Dimitrios Sarantis (fiecare având 2,3% din acțiuni), Tyras SA (cu 16,7%, în cadrul căreia cei doi frați Michai și Dimitrios Sarantis sunt președinte și, respectiv, director general), Aneta Kampagianni și Paraskevi Lappa (fiecare cu câte 0,78%) și Hellenic Dairies (cu 77%).

Grupul elen, fondat de familia Sarantis în 1950, este prezent pe piața din România din 1999. În 2011, grecii au inaugurat fabrica din Brașov, în urma unei investiții inițiale de 55 de milioane de euro.

Principalii competitori ai Olympus, pe o piață estimată la 800 de milioane de euro, sunt FrieslandCampina (Napolact), Albalact, Covalact, Danone.

viewscnt
Afla mai multe despre
olympus
fabrica de lapte brasov
credit
bancpost