Franța se așteaptă la revenirea producției de vin în 2022, dar seceta reprezintă în continuare un risc

Franța se așteaptă la revenirea producției de vin în 2022, dar seceta reprezintă în continuare un risc
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2022

Producția de vin a Franței este așteptată să își revină în acest an, după ce în 2021 a fost afectată de îngheț, însă agravarea secetei ar putea limita volumele, a anunțat Ministerul francez al Agriculturii, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform primelor estimări pentru 2022, producția de vin a Franței ar urma să înregistreze în acest an o creștere cuprinsă între 13% și 21%, până undeva între 42,6 și 45,6 milioane hectolitri. Un hectolitru este echivalent cu 133 de sticle standard de vin. Limita superioară a intervalului prognozat este cu 7% peste media din ultimii cinci ani, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Dan Muntean, fost director general al Cramelor Halewood, cumpără podgoria La Migdali de la Laurențiu Scheușan, cel care a pus bazele reprezentanței din România a producătorului farmaceutic american Alvogen CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dan Muntean, fost director general al Cramelor Halewood, cumpără podgoria La Migdali de la Laurențiu Scheușan, cel care a pus bazele reprezentanței din România a producătorului farmaceutic american Alvogen

Potrivit Ministerului Agriculturii de la Paris, în 2022 majoritatea regiunilor au înregistrat condiții meteo mai favorabile decât anul trecut, exceptând anumite părți din regiunea de sud-vest, care au fost afectate de îngheț și grindină.

"În aceste condiții, producția se îndreaptă spre o creștere comparativ cu anul trecut în toate regiunile viticole, cu excepția regiunii Charentes", se precizează în raportul menționat. "Cu toate acestea, seceta din sol, combinată cu valurile de caniculă ar putea limita majorarea, dacă vor persista până la recoltat", a adăugat Ministerul francez al Agriculturii.

Sectorul agricol din Franța, cel mai mare din Uniunea Europeană, se teme că pierderile se vor acumula din cauza celei mai grave secete cu care s-a confruntat vreodată Franța.

Ministerul francez al Agriculturii a precizat că seceta din acest an a redus și presiunile exercitate de dăunători asupra viilor și ar urma, de asemenea, să conducă la un debut mai rapid al recoltării strugurilor.

Producția în regiunea Bordeaux ar urma să scadă sub media din ultimii cinci ani, după ce seceta și grindina au afectat, în diferite grade, aproximativ 10.000 de hectare, a anunțat Ministerul francez al Agriculturii. În schimb, regiunea Champagne se pregătește pentru o recoltă bună, peste media din ultimii cinci ani, grație ploilor din luna iunie și limitării pagubelor provocate de dăunători.

Vinul este cel mai important produs agricol al Franței și în mod normal Franța, Spania și Italia concurează pentru titlul de cel mai mare producător mondial de vin.

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
vin