Glencore a vândut 40% din divizia sa agricolă cu suma de 2,5 miliarde de dolari

Glencore a vândut 40% din divizia sa agricolă cu suma de 2,5 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2016

Traderul de materii prime Glencore a anunțat, miercuri, vânzarea unei participații de 40% în divizia sa agricolă (Glencore Agri) către Biroul de Investiții al Regimului de Pensii din Canada (CPPIB), pentru suma de 2,5 miliarde de dolari, și va utiliza câștigurile obținute la reducerea datoriei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datoria netă a Glencore a urcat la aproximativ 30 miliarde de dolari în februarie, deoarece prețurile materiilor prime au scăzut la un nivel record, iar piețele sunt îngrijorate că nivelul ridicat al datoriei ar putea compromite capacitatea companiei elvețiene de a-și gestiona eficient divizia de tranzacționare.

Tranzacția, care evaluează Glencore Agri la 6,25 miliarde de dolari, va fi finalizată în semestrul doi din 2016.

Glencore Agri va fi condusă de Chris Mahoney și de un consiliu de conducere în care CPPIB, unul dintre cele mai mari fonduri de pensii din lume, și Glencore vor numi fiecare câte doi directori.

Miercuri, acțiunile companiei Glencore, prezentă și pe piața din România, au urcat la Bursa de la Londra cu aproape 2%, la 144,6 penny.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
glencore
cppib