Holde Agri Invest, un holding anunțat în premieră de Profit.ro și lansat cu ținta de a deveni principal jucător în agricultură, discută achiziționarea unei mari suprafețe de teren

Holde Agri Invest, un holding anunțat în premieră de Profit.ro și lansat cu ținta de a deveni principal jucător în agricultură, discută achiziționarea unei mari suprafețe de teren
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 13 feb 2024

Holde Agri Invest, un holding anunțat în premieră de Profit.ro și lansat cu ținta de a deveni principal jucător în agricultură, discută achiziționarea unei mari suprafețe de teren prin intermediul grupului Accession Capital Partners (ACP), care a contribuit la dezvoltarea unor afaceri precum Euroins, Amethyst și Carpatina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

ACP are în portofoliul de administrare investiții și compania britanică Spearhead, cu 18.000 hectare teren agricol în România.

ACP a sprijinit, de altfel, în 2015, fondul american Paine Schwartz Partners să preia Spearhead, păstrând însă o participație în afacerile Spearhead din Polonia, România și Marea Britanie.

"Holde Agri Invest este implicată în mod continuu în mai multe discuții cu diverse societăți în legătură cu potențiala extindere a terenurilor sale agricole", a transmis pentru Profit.ro directorul general Liviu Zăgan, amintind în același timp că Holde este listată la bursă, având astfel mai multe restricții privind comunicarea în spațiul public a unor informații.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții ACP Group nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Compania britanică a intrat pe piața din România la începutul anilor 2000, prin arendarea unor suprafețe arabile în județele Dolj și Teleorman. În 2015 a ajuns să exploateze aproximativ 18.000 de hectare de teren arabil în România.

VIDEO Spania către Franța: Roșiile noastre sunt mai bune decât ale voastre CITEȘTE ȘI VIDEO Spania către Franța: Roșiile noastre sunt mai bune decât ale voastre

Cu sediul în Cambridge, Spearhead are activități în producția de cereale, oleaginoase, cartofi, legume, sfeclă de zahăr, culturi de semințe și lapte .

În total are în portofoliu 85.000 de hectare de terenuri agricole în România, Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Marea Britanie.

Holde Agri a semnat în ultimii ani mai multe achiziții, precum o fermă, în județul Teleorman, în apropiere de nucleul Roșiori, cu 440 de ha de teren, o fermă în județul Dâmbovița, cu aproximativ 980 de hectare de teren, și o alta tot în județul Dâmbovița, în comuna Conțești, cu o suprafață de 2.100 de hectare de teren.

Anterior, Holde a cumpărat și o participație în Enten Systems, o companie de tehnologie în agricultură. Valoarea tranzacției se ridică la 370.000 lei, din care aproximativ 247.000 lei a fost pentru achiziționarea unei participații minoritare, iar 123.000 de lei reprezintă o finanțare convertibilă în acțiuni.

Holde Agri Invest deține și o participație de 12% în start-up-ul românesc, AgroCity. În 2021, compania a acordat AgroCity o finanțare suplimentară de aproximativ 200.000 de lei, capital care este convertibil în acțiuni.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Holde Agri Invest este o companie inițiată de un grup de antreprenori români având ca obiectiv dezvoltarea acesteia pentru a deveni lider în domeniul agriculturii din România.

Înființată în 2018, compania exploatează la acest moment aproximativ 10.000 de hectare de teren, organizate în trei nuclee - ferma Roșiori situată în Roșiori de Vede (județul Teleorman), Frumușani (județul Călărași) și Videle (județul Teleorman).

Începând din octombrie 2020, Holde Agri Invest este o companie publică cotată pe piața AeRO a Bursei de Valori București cu simbolul HAI, iar din luna octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO al BVB, având a doua cea mai mare pondere, respectiv 12,17%.

Grupul ACP, bazat în Viena, este prezent în regiune de 20 de ani și în România din 2007. Este printre primele fonduri de strategii multiple din regiune, în contextul în care piața este dominată de fondurile de tip private equity.

În România, ACP a furnizat capital de extindere companiei Amethyst pentru dezvoltarea unei rețele de 20 de centre de radioterapie, a asistat Carpatina în achiziția Herculane Water și a finanțat dezvoltarea fabricii Pet Star Holding din Slobozia, cel mai mare producător de preforme PET din zona Balcanilor.

Recent, ACP a fost implicat și în tranzacția Clarfon, anunțată de Profit.ro.

De asemenea, în vară, Profit.ro a anunțat că ACP cumpără un pachet de acțiuni la furnizorul de servicii de imagistică Medicales.

Fondul de investiții sprijină financiar și expansiunea companiei de asigurări Euroins din Bulgaria. Grupul a investit, prin 4 fonduri, peste 800 de milioane de euro în 57 de afaceri din Europa Centrală și de Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
agritech
holde agri invest
enten systems