Hong Kong interzice importul de carne de pasăre și ouă din România din cauza gripei aviare

Hong Kong interzice importul de carne de pasăre și ouă din România din cauza gripei aviare
scris 11 ian 2017

Autoritățile din Hong Kong au anunțat că au interzis importul de carne de pui, ouă și produse derivate din Chile și România, din cauza îngrijorărilor legate de gripa aviară.

În același timp, Guvernul Regiunii Administrative Speciale Hong Kong precizează pe site-ul oficial că, având în vedere că nu există un acord cu România pentru importul de carne de pasăre și ouă, nici nu există la acest moment importuri de astfel de produse din România.

Introducerea unei astfel de interdicții împiedică însă încheierea unui eventual astfel de acord, până la momentul ridicării restricției.

Un purtător de cuvânt al Autorității pentru siguranța alimentară din Hong Kong a afirmat că, în primele 11 luni din 2016, Hong Kong a importat 750 de tone de carne de pasăre congelată din Chile.

“Autoritatea pentru siguranța alimentară a contactat autoritățile din Chile și România în legătură cu această problemă și va monitoriza cu atenție informațiile venite de la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) cu privire la cazurile de gripă aviară din țările respective. Măsuri adecvate vor fi luate în funcție de evoluția situației”, a precizat acesta.

Gripă aviară la Constanța, la o lebădă moartă; ANSVSA anunță măsuri speciale în toată țara CITEȘTE ȘI Gripă aviară la Constanța, la o lebădă moartă; ANSVSA anunță măsuri speciale în toată țara

În 2015, exporturile României către Hong Kong au fost în valoare de 55,9 milioane dolari, iar importurile au însumat 14,3 milioane dolari, potrivit datelor furnizate de Banca Mondială.

Principalele produse exportate către Hong Kong constau în bunuri de capital, materii prime și semifabricate, produse de larg consum și textile. Exporturile de produse alimentare au însumat, în 2015, 2,5 milioane de dolari.

La finele anului trecut, gripa aviară a fost confirmată la un cormoran descoperit în Portul Constanța, acesta fiind cel de-al doilea caz din județ, după cel al unei lebede. Reprezentanții ANSVSA au dispus mai multe măsuri pentru a împiedica răspândirea virusului, una dintre acestea fiind ca păsările domestice să nu intre în contact cu cele sălbatice.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
hong kong
oie
romania
aviara
pasare
oua
h5n8