Importurile de cafea, ceai și mirodenii, în scădere

Importurile de cafea, ceai și mirodenii, în scădere
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2021

Valoarea importurilor de cafea, ceai (inclusiv ceai mate) și mirodenii a scăzut cu aproape 9% în primele trei luni din 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, până la 57,36 milioane de euro, potrivit balanței comerciale cu produse agroalimentare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, în primul trimestru, valoarea importurilor de astfel de produse a depășit 62,8 milioane de euro, scrie Agerpres.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), încasările din exporturile de cafea, ceai (inclusiv ceai mate) și mirodenii au totalizat, în perioada analizată, 9,63 milioane de euro, față de 6,56 milioane de euro în perioada similară din 2020.

În aceste condiții, deficitul consemnat în comerțul cu aceste produse a fost de 47,7 milioane de euro în primul trimestru.

Exporturile și importurile de cafea, ceai (inclusiv ceai mate) și mirodenii au fost realizate în și din țările Uniunii Europene și cele extracomunitare.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Potrivit datelor MADR, deficitul României în comerțul cu produse agroalimentare a crescut cu aproape 66% în primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2020, până la 755,34 milioane de euro. În primele trei luni din 2020, deficitul în acest sector a fost de 455,5 milioane de euro.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

România a exportat, în perioada ianuarie - martie 2021, produse agroalimentare, în valoare de 1,74 de miliarde de euro și a cheltuit pentru importuri de astfel de produse mai mult de 2,49 miliarde de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cafea
import
ins