Producătorii de pâine din Rusia intenționează să crească prețurile din cauza majorării costurilor

Producătorii de pâine din Rusia intenționează să crească prețurile din cauza majorării costurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2021

Mai mulți producătorii de pâine din Rusia i-au informat pe retaileri că intenționează să crească prețurile cu 7% până la 12% începând din luna august, din cauza majorării costurilor de producție și a efectului limitat privind măsurile de sprijin introduse de stat, informează Reuters citând un articol publicat în cotidianul financiar rus Kommersant.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Rusia, unul din cei mai mari exportatori mondiali de grâu, a introdus, începând de la finele anului trecut, o serie de restricții la exporturile de cereale și plafonări de prețuri la uleiul de floarea soarelui și zahăr în sistemul de retail, în speranța că astfel va fi redus efectul inflaționist al majorării prețurilor la alimente pe piața internă, scrie Agerpres.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

În timp ce prețurile de retail pentru uleiul de floarea soarelui și zahăr sunt stabile, în cazul producătorilor de pâine au crescut au declarat unii dintre aceștia pentru Kommersant. Aceștia au adăugat că au crescut și prețurile la margarină, precum și costurile cu ambalarea și transportul.

În replică, Ministerul rus al Agriculturii a apreciat că nu există motive pentru o majorare semnificativă a prețurilor la pâine deoarece prețurile interne la grâu au scăzut cu 7,2% în acest an. În paralel, prețurile la pâinea din făină de grâu au crescut în Rusia cu 4,6% de la începutul anului. Ministerul rus al Agriculturii a adăugat că producătorii de păine primesc subvenții de la stat, de două ruble (0,027 dolari) pe kilogram, pentru a nu majora prețurile.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Cu toate acestea, producătorii de pâine au declarat pentru Kommersant că aceste subvenții nu acoperă decât o parte din costurile lor majorate, iar unii dintre acești producători au spus că au decis să nu încerce să obțină aceste subvenții de la stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
paine