Ministerul Agriculturii: Programul de sprijin pentru tomate continuă și în 2020

Ministerul Agriculturii: Programul de sprijin pentru tomate continuă și în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2020

Programul de sprijin pentru tomate va continua și în acest an, iar resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis sunt în sumă de 187,5 milioane lei (39,47 milioane euro) și se asigură din bugetul pe anul 2020, a informat vineri Ministerul Agriculturii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ședința Guvernului din 26 martie a fost adoptată Hotărârea privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, pentru anul 2020, scrie News.ro.

Valoarea ajutorului de minimis este de maximum 3.000 euro/beneficiar/an.

Ministrul Agriculturii: Plafonarea prețului alimentelor e o prostie, distruge producătorul român și încurajează specula CITEȘTE ȘI Ministrul Agriculturii: Plafonarea prețului alimentelor e o prostie, distruge producătorul român și încurajează specula

Cererea de înscriere în program și documentele aferente pot fi depuse /transmise la Direcțiile pentru Agricultură Județene inclusiv prin fax sau poștă, sau în format electronic prin e-mail, până la data de 15 mai.

Potențialii beneficiari sunt: producătorii agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător; producătorii agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008; producătorii agricoli persoane juridice.

Pentru a fi eligibili la aplicarea schemei, solicitanții trebuie să îndeplinească următoarele criterii cumulative: să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil, să obțină o producție de minimum 3 kg tomate/mp, să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în spațiile protejate în anul de cerere, să dețină Registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor completat începând cu data înființării culturii, dar și să facă dovada producției realizate prin documente justificative privind comercializarea producției.

Verificările se efectuează la începutul rodirii și înainte de începerea recoltării în vederea evaluării producției. Valorificarea recoltei se face până la data de 15 iunie inclusiv.

Documentele justificative, respectiv bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare, care atestă comercializarea producției de tomate obținute din spațiile protejate, se depun la Direcțiile pentru Agricultură Județene până la data de 30 iunie 2020, inclusiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul agriculturii
tomate