Prețuri record la cacao

Prețuri record la cacao
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2024

Costurile cu principalul ingredient din care se produce ciocolata s-au dublat în ultimul an și joi au atins un nou maxim istoric, după ce vremea secetoasă a afectat arborii de cacao din vestul Africii, informează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

La bursa de materii prime de la New York, tona de cacao a atins joi un nou record de 5.874 de dolari pe tonă, pentru a încheia ședința la 5.805 dolari pe tonă. De la începutul anului trecut și până în prezent, cotația la cacao a crescut cu aproximativ 90%, scrie G4Media.ro.

Creșterea prețurilor la cacao se repercutează deja asupra consumatorilor și pune presiune asupra marilor producători de ciocolată.

Tranzacție surpriză - Mihail Rotenberg vinde business-ul cu vin de la Ceptura CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză - Mihail Rotenberg vinde business-ul cu vin de la Ceptura

„Prețurile istorice la ciocolată sunt așteptate să limiteze creșterea veniturilor în acest an”, a avertizat, joi, grupul american Hershey, unul dintre cei mai mari producători mondiali de ciocolată. Directorul general de la Hershey, Michele Buck, nu a exclus posibilitatea majorării prețurilor pentru consumatori. „Nu putem vorbi despre politica de prețuri din viitor. Având în vedere unde sunt prețurile la cacao, ne vom utiliza toate instrumentele de care dispunem inclusiv politica de prețuri, astfel încât să ne gestionăm afacerile”, a spus Buck la o reuniune cu analiștii.

Luna trecută, grupul Mondelez, proprietarul mărcii Cadbury, a identificat și el creșterea costurilor cu ingredientele drept una dintre principalele provocări cu care se va confrunta anul acesta. Directorul financiar, Luca Zaramella, a spus că Mondelez a sesizat o „creștere semnificativă a prețurilor la cacao și zahăr”.

VIDEO Jurnalistul Tucker Carlson l-a întrebat pe Putin despre „supărarea” legată de Transilvania în interviul luat la Kremlin CITEȘTE ȘI VIDEO Jurnalistul Tucker Carlson l-a întrebat pe Putin despre „supărarea” legată de Transilvania în interviul luat la Kremlin

Fenomenul meteo El Nino a provocat o vreme secetoasă în Ghana și Coasta de Fildeș, primii doi producători mondiali de boabe de cacao. Temperaturile mai ridicate și modificarea precipitațiilor ca urmare a schimbărilor climatice pot avea și ele un impact asupra recoltelor.

„Traderii se tem de un alt an cu producție mică și aceste îngrijorări au fost intensificate de fenomenul El Nino care amenință culturile din Africa de Vest cu vreme secetoasă”, a spus Jack Scoville, analist la Price Futures Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
cacao
pret