Restricțiile impuse de autoritățile americane din cauza Covid-19 au redus puternic cererea de curcani înainte de sărbătoarea Thanksgiving

Restricțiile impuse de autoritățile americane din cauza Covid-19 au redus puternic cererea de curcani înainte de sărbătoarea Thanksgiving
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2020

Restricțiile impuse de autoritățile americane din cauza Covid-19 au redus puternic cererea de curcani înainte de sărbătoarea Thanksgiving, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toată vara, fermierul Greg Gunthor a sacrificat curcani cu greutăți cuprinse între 15-24 de pounds (6,8-11 kilograme) la ferma sa din nord-estul Indianei, pentru a-i vinde de Thanksgiving magazinelor, restaurantelor și familiilor din regiunea Midwest a Statelor Unite, scrie News.ro

Dar, în timp ce cazurile COVID-19 sunt în creștere, orașele și statele americane îi îndeamnă pe americani să rămână acasă, cu câteva săptămâni înainte de vacanță, iar cumpărătorii au schimbat comenzile pentru păsări întregi în comenzi pentru piept de curcan.

Ludovic Orban dă semnale pro-UE în Financial Times atacând guvernele Ungariei și Poloniei și spune că nu a putut reforma justiția cum a cerut Bruxelles-ul pentru că nu a avut majoritate parlamentară CITEȘTE ȘI Ludovic Orban dă semnale pro-UE în Financial Times atacând guvernele Ungariei și Poloniei și spune că nu a putut reforma justiția cum a cerut Bruxelles-ul pentru că nu a avut majoritate parlamentară

În timp ce reuniunile de Thanksgiving se restrâng și afectează cererea, producătorii de curcan și comercianții cu amănuntul se străduiesc să respecte comenzile pentru păsări mai mici sau porționate.

”A fost foarte stresant”, a spus Gunthorp.

În acest an, Gunthorp a crescut și a vândut aproape 7.000 de curcani crescuți la sol, în creștere cu 75% față de acum un an. Restaurantele și magazinele de carne din principalele orașe din Midwest, principalii săi clienți, au redus comenzile cu 10% până la 20%, dar Gunthorp a compensat diferența prin parteneriatul cu comercianții online, livrând curcani până la Los Angeles.

Furnizorii trebuie să fie agili, deoarece aproximativ jumătate dintre americani intenționează să modifice sau să sară peste sărbătorile tradiționale din cauza recomandărilor autorităților locale de sănătate împotriva adunărilor mari, potrivit firmei de cercetare de piață Nielson.

Aproximativ 70% dintre americani planifică o Ziua Recunoștinței cu mai puțin de șase persoane, comparativ cu 48% anul trecut.

Cererea de păsări mai mici va reduce producția de curcan la 1.445 miliarde de pound (655.440 de tone) în ultimul trimestru, în scădere cu cinci milioane de pound față de așteptările anterioare, potrivit unui raport din 17 noiembrie al Departamentului pentru Agricultură din SUA.

Butterball, cel mai mare producător american de produse din curcan, a livrat 1.900 de camioane de curcani întregi către cumpărători, în ultimele două săptămâni, a declarat Al Jansen, vicepreședinte executiv pentru marketing și vânzări. Multe lanțuri importante au rezervat comenzi în primul trimestru, înainte de izbucnirea coronavirusului, a adăugat el.

Comercianții au redus prețurile pentru curcanul întreg cu aproximativ 7%, până la o medie de 1,21 dolari pe pound, cel mai scăzut nivel după 2010, potrivit Federației Biroului American Farm. Această scădere reduce costul mediu al unei mese de Ziua Recunoștinței pentru 10 persoane cu 4%, până la 46,90 dolari, a spus Farm Bureau.

Scăderea este o veste binevenită pentru cele aproape 24 de milioane de gospodării care se confruntă cu lipsuri din cauza pierderilor de locuri de muncă legate de Covid-19.

”Ziua Recunoștinței nu va fi o vacanță de care să se bucure toți americanii în acest an”, a declarat Joseph Llobrera, director de cercetare la Centrul pentru priorități bugetare și politice.

”Nivelurile alarmante ale dificultăților alimentare vor dura până la sărbători și nu numai, dacă factorii de decizie politică nu vor asigura imediat un ajutor mai mare pentru Covid-19”, a mai spus Llobrera.

Unii americani care se bazaseră că alții vor găti de Ziua Recunoștinței își comandă pentru prima dată o parte sau toate mesele din restaurante. Alții pur și simplu nu doresc bătăi de cap să pregătească o sărbătoare pentru doar pentru câțiva oaspeți.

”Ziua Recunoștinței va arăta foarte diferit anul acesta și știm că există o mulțime de oboseală față de gătit chiar acum”, a declarat Tracy Hostetler, vicepreședinte pentru fermele Perdue. Compania a lansat curcanul ”ThanksNuggets” ca alternativă la cinele tradiționale cu curcan.

La Houston, consultantul independent de marketing Anh Nguyen, în vârstă de 50 de ani, va lua masa cu aproximativ 10 rude și va servi un curcan afumat de la un restaurant local. În mod normal, de trei ori mai mulți dintre membri ai familiei ei se adună pentru a consuma doi curcani de 20 de kilograme, gătiți acasă.

viewscnt
Afla mai multe despre
covid-19
thanksgiving
curcani