România a exportat anul trecut cereale în valoare de peste 1 miliard de euro în țările UE

România a exportat anul trecut cereale în valoare de peste 1 miliard de euro în țările UE
scris 21 mar 2019

România a exportat anul trecut cereale în sumă de 1,018 miliarde euro în țările Uniunii Europene, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Peste jumătate din aceste exporturi (577,9 milioane euro) au avut ca destinație Spania, Italia și Germania. Astfel, în Spania au fost exportate în 2018 cereale în sumă de 255,3 milioane euro, în Italia de 202,2 milioane euro și în Germania de 120,4 milioane euro, scrie Agerpres.

Numărul polițelor RCA a crescut, volumul primelor brute subscrise la asigurări de viață se menține la cel mai ridicat nivel din ultimii ani CITEȘTE ȘI Numărul polițelor RCA a crescut, volumul primelor brute subscrise la asigurări de viață se menține la cel mai ridicat nivel din ultimii ani

Totodată, pe parcursul anului trecut, România a exportat în statele comunitare produse ale industriei morăritului, malț și amidon în sumă de 10,9 milioane euro, principalele țări de destinație fiind Bulgaria (2,6 milioane euro) și Austria (1,9 milioane euro).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
cereale
exporturi