România ar putea relua exportul de carne de porc în SUA. Experții americani au verificat mai multe abatoare și unități de procesare a cărnii

România ar putea relua exportul de carne de porc în SUA. Experții americani au verificat mai multe abatoare și unități de procesare a cărnii
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2021

Experți din cadrul Departamentului de Agricultură al Statelor Unite ale Americii (USDA) – Serviciul de Siguranță și Inspecție (FSIS) a Alimentelor – au făcut în România o misiune de audit pentru reluarea exportului de carne în Statele Unite ale Americii. Concluziile favorabile ale misiunii vor fi prezentate într-un raport, în cel mult 90 de zile. ANCVSA precizează că, în contextul în care în România pesta porcină africană evoluează prin multe focare, redeschiderea pieței SUA este o mare oportunitate pentru agenții economici din domeniu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În perioada 31 august – 29 septembrie 2021 s-a desfășurat în România misiunea de audit atât online cât și vizite la fața locului în unități și laboratoare, organizată de experții din cadrul Departamentului de Agricultură al Statelor Unite ale Americii (USDA) – Serviciul de Siguranță și Inspecție (FSIS) a Alimentelor, în vederea restabilirii echivalenței sistemului de inspecție a cărnii din România, cu sistemul american. Misiunea de audit a fost solicitată de către ANSVSA în vederea redeschiderii pieței din Statele Unite ale Americii pentru carnea și produsele din carne din țara noastră”, a transmis ANSVSA. 

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Instituția precizează că misiunea se înscrie în suita de demersuri întreprinse de serviciile veterinare pentru a identifica și deschide noi piețe de desfacere pentru produsele românești, scrie News.ro.

”În contextul actual al evoluției pestei porcine africane în țara noastră, redeschiderea pieței SUA, prin exportul cărnii procesate termic, este o mare oportunitate pentru producătorii și procesatorii din industria de profil din țara noastră. Concluziile preliminare, favorabile, respectiv faptul că nu au fost identificate deficiențe de sistem, au fost prezentate de experții FSIS în ședința de închidere a misiunii, care a avut loc data de 29 septembrie”, a mai transmis ANSVSA. 

Un proiect de raport al misiunii de audit, care va fi întocmit într-o perioadă de maximum 90 de zile, va fi transmis Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pentru observații și comentarii.

”În condițiile în care cele două părți vor conveni asupra conformării la cerințele  componentelor auditate, FSIS va notifica ANSVSA despre restabilirea echivalenței sistemului de inspecție a cărnii”, a mai transmis ANSVSA. 

În perioada derulării misiunii, experții FSIS au auditat 5 unități din domeniul cărnii și al produselor din carne (abatoare și unități de procesare) din județele: Timiș, Sibiu, Prahova, Bacău și Vaslui, Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Direcției sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova și Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară.

viewscnt
Afla mai multe despre
carne de porc
sua