ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei - Bani pentru transformarea tinerilor din diaspora în fermieri în România

ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei - Bani pentru  transformarea tinerilor din diaspora în fermieri în România
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 1 iul 2020

Planul național de investiții și relansare economică elaborat de Guvernul PNL Orban, și analizat de Profit.ro promite finanțarea construirii a 8 depozite regionale pentru produse agricole locale, dar și a transformării în fermieri în România a tinerilor din diaspora și nu numai.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Documentul, cu investiții promise de 100 miliarde euro pe 10 ani, va fi prezentat astăzi oficial, în prezența președintelui Klaus Iohannis.

INTERVIU Andreea Niculae, Accenture România: “De departe, cel mai mare și mai complex impact al COVID-19 pentru bănci va fi asupra managementul creditării” CITEȘTE ȘI INTERVIU Andreea Niculae, Accenture România: “De departe, cel mai mare și mai complex impact al COVID-19 pentru bănci va fi asupra managementul creditării”

Cum va fi relansată economia, puternic afectată după criza COVID-19, și ce se va întâmpla pe piața bancară, precum și cu fondurile de investiții și cele de pensii, bursa și societățile de asigurări va fi detaliat suplimentar de cei mai importanți jucători în domeniu la Videoconferința - 
Profit.ro Financial Forum 

„Finanțăm repornirea economiei“. Detalii pot fi aflate AICI

"Obiectiv: construcția a 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea și comercializarea produselor agricole locale. Valoarea investiției: 120 milioane euro", se menționează în document.

Planul mai promite granturi pentru achiziția de echipamente pentru irigații, mai precis finanțarea achiziției de kit-uri pentru irigații, în limita a 6.000 euro/beneficiar, cu un buget  total de 48 milioane euro.

FOTO FREEDOM: Cum te îmbraci în evadare CITEȘTE ȘI FOTO FREEDOM: Cum te îmbraci în evadare

Potrivit sursei citate, se mai au în vedere granturi de finanțare pentru antreprenoriat rural. Astfel, se are în vedere "sprijinirea directă a activităților de procesare și de distribuție a produselor agricole obținute de micii producători; Valoare grant:40.000 euro/2 locuri de muncă create până la 100.000 euro/5 locuri de muncă create; Buget: 200 mil. euro".

Planul mai cuprinde ideea instalării tinerilor fermieri cu teren agricol concesionat de la stat.

Progrese în reglementarea recunoașterii faciale CITEȘTE ȘI Progrese în reglementarea recunoașterii faciale

"Bugetul estimativ este de 42 milioane euro (20 milioane euro alocare distinctă pentru tinerii din afara granițelor în scopul reîntoarcerii în țară a celor cu experiență și formare în domeniul agricol). Pentru prima dată, beneficiarii pot accesa facilitatea concesionării de terenuri cu destinație agricolă, libere de contract cu suprafață de maxim 50 de ha, aparținând domeniului public sau privat al statului", se precizează în planul guvernamental.

Videoconferinta, transmisă în direct și la Profit TV, este organizată cu sprijinul: Alpha Bank, Bursa de Valori București, CEC Bank, Depozitarul Central, Fan Courier, Groupama Asigurari, ING Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Roca Investments, Sif Banat-Crisana și Sif Muntenia.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
investitii depozite produse agricole
granturi fermieri
granturi concesionare terenuri agricole
programe tineri fermieri