Unii exportatori de grâu din UE, afectați de decizia Arabiei Saudite de a-și deschide piața; exporturile Ucrainei, României și Bulgariei ar putea crește

Unii exportatori de grâu din UE, afectați de decizia Arabiei Saudite de a-și deschide piața; exporturile Ucrainei, României și Bulgariei ar putea crește
scris 9 aug 2019

Decizia Arabiei Saudite de a-și ajusta cerințele pentru importurile de grâu, deschizând calea pentru grânele de la Marea Neagră, va provoca dificultăți semnificative unor exportatori din UE, care vor trebui să caute piețe alternative, apreciază traderii, transmite Reuters.

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (SAGO) din Arabia Saudită, entitatea responsabilă pentru achizițiile strategice de grâu în numele statului arab, a anunțat joi că va relaxa criteriile privind pagubele provocate de insecte pentru următoarea licitație de importuri de grâu, scrie Agerpres.

Valul de căldură din Olanda a făcut circa 400 de victime în plus față de cele dintr-o săptămână de vară CITEȘTE ȘI Valul de căldură din Olanda a făcut circa 400 de victime în plus față de cele dintr-o săptămână de vară

De mai mult timp Rusia încearcă să obțină acces la piața grâului din Arabia Saudită, ca parte a încercărilor Moscovei de a-și majora cota de piață în Orientul Mijlociu și Africa de Nord, în detrimentul UE și SUA.

Deși intrarea grâului rusesc în Arabia Saudită se bucură de o atenție majoră, traderii subliniază că ar putea crește și cantitățile de grâu exportate de Ucraina, România sau Bulgaria. Însă succesul grâului de la Marea Neagră pe piața saudită depinde de calitatea sa, apreciază traderii.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
grau
arabia saudita