Vinalcool Argeș vrea să vândă sau să închirieze mai multe active ca să achite din datorii

Vinalcool Argeș vrea să vândă sau să închirieze mai multe active ca să achite din datorii
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 18 apr 2016

Compania controlată de omul de afaceri Marian Drăgușin, Vinalcool Argeș, scoate la vânzare mai multe terenuri, încercând să-și achite datoriile conform planului de reorganizare judiciară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Aprobarea vânzării de active (terenuri și construcții) din patrimoniu și/sau închirierea acestora pentru obținerea de lichidități pentru susținerea planului de reorganizare, în vederea stingerii obligațiilor de plată din tabelul definitiv de creanțe, respectiv: «Secția de producție Pitești», amplasat în bd. Nicolae Bălcescu, nr. 156, mun. Pitești, jud. Argeș, «Distileria Samara», amplasat în comuna Poiana Lacului, sat Samar, jud. Arges,«Distileria Domnești», amplasat în comuna Domnești, jud. Argeș și «Sector de vinificație Costești», amplasat în strada Industriilor, nr. 1, oraș Costești, jud. Argeș”, se arată pe ordinea de zi a adunării acționarilor care va avea loc spre finalul lunii mai, potrivit convocării administratorului judiciar.

În planul de reorganizare, din septembrie 2014, este menționat faptul că, potrivit tabelului definitiv al obligațiilor societății, datoriile se ridică la suma de 7,94 milioane de lei (aproximativ 1,8 milioane de euro). Suma preconizată că se va obține din valorificare averii companiei Vinalcool Argeș (inclusiv sediul, halele, fabrica, mijloacele de transport, mobilierul și altele) ar fi însă de maximum 5,3 milioane de lei, respectiv 1,2 milioane de euro, sub valoarea datoriilor.

Planul de reorganizare a fost gândit inițial să aibă loc pe durata a trei ani, însă acționarii vor discuta prelungirea acestuia cu încă 12 luni.

Încercări de vânzare a unei părți din activele deținute de societate pentru redresarea financiară au existat încă din 2010, însă fără succes.

Innova Capital face exit din afacerea La Fântâna. Oresa și antreprenorul Cristian Amza preiau controlul CITEȘTE ȘI Innova Capital face exit din afacerea La Fântâna. Oresa și antreprenorul Cristian Amza preiau controlul

Potrivit raportului financiar pe primul semestru al anului trecut, Vinalcool Argeș a avut afaceri de 1,86 milioane de lei (400.000 de euro), în perioada ianuarie-iunie 2015, cu 39% mai mult față de semestrul al II-lea al anului anterior, în timp ce profitul raportat s-a ridicat la 638.000 (143.000 de euro), în creștere cu 166%. Tot în primul semestru al anului trecut, datoriile cu termen mai mic de un an s-au situat în jurul valorii de 5 milioane de lei (1,1 milioane de euro), de două ori mai mari decât cele raportate în ultimul semestru din 2014.

D.G.M. New Planet Ro, deținută integral de omul de afaceri Marian Drăgușin, controlează aproape 83% din acțiunile Vinalcool Argeș, restul fiind deținut de persoane fizice.

Vinalcool Argeș a fost înființată în 1954. În 2004, SIF Oltenia, acționar majoritar, a vândut pachetul de acțiuni de 52% către compania omului de afaceri Marian Drăgușin care, ulterior, a continuat să își crească participația.

Printre produsele care au ieșit pe poarta companiei argeșene se numără băutura spirtoasă Romanța, oțetul de Topoloveni, țuica de Pitești, bitter, coniacul Argeș, vin pelin și alcool sanitar.

viewscnt
Afla mai multe despre
vinalcool arges
reorganizare judiciare
vanzare active