Alka a început ridicarea unei noi fabrici de biscuiți în România, inclusiv cu ajutor public

Alka a început ridicarea unei noi fabrici de biscuiți în România, inclusiv cu ajutor public
scris 14 aug 2018

Producătorul de dulciuri Alka, fondat de omul de afaceri israelian Amir Krenzia, care deține întregul pachet de acțiuni al companiei, a început lucrările pentru noua fabrică de biscuiți și snacks-uri sărate, în Ploiești, investiție anunțată în toamna anului trecut și indicată la circa 11,5 milioane euro, din care aproape 2,4 milioane euro din ajutor public nerambursabil. Astăzi, grupul are o fabrică în București.

Finalizarea proiectului este programată pentru primul trimestru al anului viitor.

Ajutorul public nerambursabil este acordat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Investiția va fi una de tip lanț integrat, respectiv de la preluarea materiei prime principale până  la desfacerea directă către consumatori, urmând a crea în primă fază aproximativ 80 de locuri de muncă.

Noua unitate de producție va fi amplasată în incinta Parcului Industrial Ploiești și se va desfășura pe o suprafața totală de peste 10.000 metri pătrați. Ansamblul fabricii va cuprinde o hală de producție, depozit de materii prime, corp administrativ, local tehnic, dar și un magazin de desfacere cu terasă. 

"Cercetările noastre ne-au arătat că produsele Alka de tip snacks-uri sărate și biscuiți sunt cele mai îndrăgite. Astfel, am decis deschiderea unei noi capacitați de producție, adițională celei pe care o deținem deja în București. Un proiect ambițios pentru care am primit deja votul de încredere prin obținerea unui grant nerambusabil în valoare de 2,4 milioane euro. Fabrica de la Ploiești este modul prin care le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în cei peste 20 de ani de prezență pe piața locală și o promisiune pentru următorii 20 de ani”, spunea anul trecut Ady Hirsch, CEO Alka Group.

Sfaturile co-fondatorului Apple, Steve Wozniak, către tinerii antreprenori români: Mulți merg la cursuri de business și așteaptă bani. E greșit! Trebuie să construiești o companie de la zero CITEȘTE ȘI Sfaturile co-fondatorului Apple, Steve Wozniak, către tinerii antreprenori români: Mulți merg la cursuri de business și așteaptă bani. E greșit! Trebuie să construiești o companie de la zero

Anul trecut, Profit.ro a anunțat că fondatorul Alka, cetățeanul israelian Amir Krenzia, care deține întregul pachet de acțiuni al companiei, și-a cesionat întreaga participație către Amka Industries Holding, un vehicul înregistrat în Elveția. El și-a transferat acțiunile atât la firma Alka SRL, cât și la Alka Trading, în valoare nominală totală de aproape 50 milioane lei.

Operațiunea a fost semnată pe 19 septembrie, la 6 zile după ce procurorii DIICOT Ploiești au declanșat zeci de percheziții în București și în șase județe, într-un dosar privind două grupări infracționale suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de 50 milioane lei prin evaziune fiscală și spălare de bani. Surse judiciare au transmis atunci pentru News.ro. că în acest caz ar fi vizat și producătorul de dulciuri Alka, precum și Ady Hirsch, directorul executiv al grupului.

În 2016, grupul Alka a înregistrat o cifră de afaceri de 155 milioane lei. Anul trecut, afacerile au urcat la 173 milioane lei, cu peste 600 de angajați.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
alka group
fabrica
ady hirsch