Abonamentul auto, lansat în premieră în România, cu mașini ale VW Group

Abonamentul auto, lansat în premieră în România, cu mașini ale VW Group
scris 18 iun 2021

O nouă tendință ce pare să prindă tot mai mult teren la nivel global, abonamentul auto, este introdus pe piața din România de divizia de finanțare de la Porsche România, care implementează conceptul de „car subscription” pe piața locală.

Abonament pe minim trei luni, acces exclusiv online, fără avans și alte costuri ascunse, acestea ar fi trăsăturile serviciului lansat de Porsche Finance, care are activități de finanțare, asigurare și alte servicii pentru piața auto locală. Compania este subsidiară a Porsche Holding, companie austriacă de distribuție de automobile a familiilor Porsche – Piech.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Potrivit companiei, valoarea lunară a abonamentului acoperă costurile asociate utilizării mașinii, mai puțin carburantul. Aparent, serviciul este similar leasingului operațional, care este specific însă companiilor.

Spre deosebire de un leasing, abonamentul auto seamănă mai mult cu o închiriere pe termen lung, în sarcina utilizatorului căzând doar cheltuielile cu carburantul. Avantajele acestui sistem sunt cele legate de lipsa de griji în privința mentenanței mașinii, gruparea tuturor costurilor de utilizare într-o singură sumă, lunară, dar și posibilitatea de schimbare a mașinilor, cu o frecvență mare.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Primele companii care au anunțat introducerea acestui concept au fost mărcile de lux, pe piața din SUA. Polestar, de exemplu, marcă de mașini electrice aparținând Volvo, s-a lansat cu intenția de a funcționa exclusiv pe baza acestui sistem, însă și-a extins ulterior oferta și pentru achiziții clasice.

Oferta abonamentului acoperă la acest moment doar automobile ale grupului VW, care sunt distribuite pe piață prin Porsche România.

viewscnt
Afla mai multe despre
abonament auto
leasing operational
porsche finance
inchiriere auto