Acționarii VW Group discută contractul CEO-ului Herbert Diess, la cererea acestuia. Gafe - „EBIT Macht Frei!”

Acționarii VW Group discută contractul CEO-ului Herbert Diess, la cererea acestuia. Gafe - „EBIT Macht Frei!”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 dec 2020

Comitetul Executiv al VW Group va discuta despre contractul lui Herbert Diess în fruntea companiei, potrivit unor surse neoficiale. Presa germană scrie că șeful grupului german a cerut o extindere a contractului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Herbert Diess va afla în prima zi a lunii decembrie dacă are sau nu susținerea acționarilor pentru a-și continua activitatea în fruntea VW Group, cu trei ani înainte de expirarea contractului pe care l-a semnat în 2018. Herbert Diess a inițiat o serie de proiecte majore de restructurare și transformare a gigantului german, însă s-a confruntat și cu o serie de voci critice, în special din partea sindicatelor. Pentru a forța o declarație de susținere și pentru a-și asigura o poziție solidă în fruntea companiei, Herbert Diess a solicitat o prelungire a contractului, care expiră în 2023.

Comitetul executiv al companiei este format din reprezentanții familiilor Porsche și Piech, acționari majoritari ai companiei, precum și câte un reprezentant al angajaților și unul din partea Saxoniei Inferioare, landul german în care se află sediul companiei și care este, de asemenea, acționar. Hans Dieter Poetsch, Wolgang Porsche și Hans Miachel Piech reprezintă acționarii majoritari, Bernd Osterloch, sindicatele, și Stephan Weil, prim-ministru al landului.

ULTIMA ORĂ - FOTO Decizie radicală a șefilor Renault: va fi schimbat numele Logan CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ - FOTO Decizie radicală a șefilor Renault: va fi schimbat numele Logan

Herbert Diess a trecut prin mai multe momente tensionate în relația cu acționarii și cu sindicatele, din cauza deciziilor sale. Cel mai dificil a fost cel în urma căruia și-a pierdut postul de CEO al VW, atucni fiind acuzat că nu a știut dă gestioneze două proiecte importante ale grupului, lansările VW Golf 8 și pe cea a ID.3. Acesta din urmă a fost pus în pericol din cauza problemelor de soft, care au condus la fabricarea de mașini pe stoc, fără întregul sistem informatic necesar integrării aplicațiilor terților. Toate acestea au fost instalate ulterior, pentru un număr impresionant de vehicule.

Printre gafele lui Herbert Diess, pentru care a trebuit să-și ceară iertare, s-a numărat și cea în care a spus, într-o întâlnire cu managerii din grup, că „EBIT Macht Frei”, o parafrază nefericită a celebrului slogan nazist „Arbeit Macht Frei”. Scuze și-a cerut și pentru faptul că a criticat Consiliul de Supervizori pentru unele „scurgeri de informații”. Ulterior, consiliul a transmis public că „scuzele lui Herbert Diess au fost acceptate”.

viewscnt
Afla mai multe despre
herbert diess
vw group
id.3