Aeroportul Amsterdam-Schiphol, afectat puternic în urma unei pene de curent. Sunt preconizate întârzieri ale zborurilor până luni

Aeroportul Amsterdam-Schiphol, afectat puternic în urma unei pene de curent. Sunt preconizate întârzieri ale zborurilor până luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2018

Aeroportul Amsterdam-Schiphol a fost puternic afectat duminică, în urma unei importante pene de curent care a paralizat platforma internațională în noaptea de sâmbătă spre duminică, au declarat autorități portuare pentru AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din cauza penei de curent, care a afectat sistemul de înregistrare, aeroportul a fost închis temporar duminică dimineața devreme, în vederea garantării securității călătorilor, adunați în holuri și deosebit de numeroși în contextul unei cavanțe școlare, relatează News.ro.

Compania olandeză KLM a anulat cel puțin 25 de zboruri cu pelcare de pe Schiphol către destinații europene, iar numărul de zboruri la sosire a fost redus.

Accesul rutier a fost interzis - ceea ce condus la numeroase ambuteiaje - în vederea descurajării călătorilor de a veni la fața locului.

Primăria Capitalei vrea să cumpere de la moștenitorii omului de afaceri Vasile Turcu un teren de 6 hectare din cartierul 23 august, pentru locuințe sociale CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei vrea să cumpere de la moștenitorii omului de afaceri Vasile Turcu un teren de 6 hectare din cartierul 23 august, pentru locuințe sociale

Circulația trenurilor și autobuzelor a fost de asemenea blocată, iar conducerea aeroportului a cerut călătorilor să rămână acasă.

”Pana de curent a fost reparată, iar sistemele de înregistrare sunt din nou operaționale, ceea ce înseamnă că fluxul pasagerilor poate începe să fie absorbit”, a anunțat aeroportul într-un comunicat duminică dimineața.

Autoritățile preconizează însă întârzieri până luni.

Conducerea aeroportului recomandă pasagerilor să verifice online, pe site-ul aeroportului sau pe cel al companiei cu care călătoresc, situația curentă a zborurilor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
amsterdam
aeroport
schiphol
pana
curent
zboruri
intarzieri