Aeroportulul Internațional Craiova - extins

Aeroportulul Internațional Craiova - extins
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2022

Conducerea Aeroportului Internațional din Craiova a semnat contractul de proiectare și execuție lucrări pentru proiectul de 100 milioane euro prin care acest aeroport va fi extins și modernizat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, a declarat că prin această investiție zona Aeroportului din Craiova va deveni un adevărat pol de dezvoltare pentru întreaga regiune Sud-Vest Oltenia, scrie Agerpres.

FOTO UiPath, cu acțiuni în cădere, aduce un ajutor lângă Dines CITEȘTE ȘI FOTO UiPath, cu acțiuni în cădere, aduce un ajutor lângă Dines

„Este un contract de finanțare pentru extinderea și dezvoltarea Aeroportului din Craiova, contract semnat în decembrie 2021, de aproape 100 milioane euro, care aduce o nouă perspectivă atât pentru aeroport, cât și pentru județ și întreaga zonă. Toată zona aeroportului este un adevărat pol de dezvoltare economică. Aici avem o serie de investiții, printre care și o investiție pentru un terminal intermodal de cargo și transport de marfă. Este primul aeroport din România care a accesat fonduri prin POIM, iar acest contract este cel mai mare contract ca valoare derulat în acest moment de CJ Dolj. Mă bucur că licitația a mers foarte repede, au candidat firme importante, au depus oferte, care au fost analizate la virgulă și a câștigat această asociere după câteva luni de licitație, nu după ani, așa cum se întâmplă uneori, din cauza contestațiilor și a proceselor. De altfel, așa ar trebui să meargă tot ce înseamnă licitație într-o țară europeană, nu doar din fonduri europene, ci și din fonduri locale”, a spus președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Contractul face parte din proiectul „Extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Craiova”, proiect finanțat în cadrul Axei Prioritare nr. 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Obiectiv specific 2.3 – Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor, Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, cu o valoare totală de 479.273.902,31 lei inclusiv TVA, din care cofinanțare UE 280.518.150,47 lei fără TVA.

Proiectul este co-finanțat de Consiliul Județean Dolj, care este și proprietarul Aeroportului Internațional din Craiova.

Licitația a fost cîștigată de Asocierea Construcții Erbașu + Grup Primacons + Vahostav – SK, AS, prin lider Construcții Erbașu.

Contractul prevede servicii de proiectare, servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor (inclusiv fazele determinante și modificări ale proiectului dacă este cazul) și execuția lucrărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportulul internațional craiova
contract