Afacerile cu mașini au încetinit

Afacerile cu mașini au încetinit
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2019

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în august cu 7,8%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, ritm scăzut față de cel înregistrat în luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 9,5%, serie brută, potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În iulie, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 10,2%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 5,3%, serie brută, scrie News.ro.

Primele amenzi aplicate șoferilor care nu lasă telefonul din mână la volan. Cât au de plată CITEȘTE ȘI Primele amenzi aplicate șoferilor care nu lasă telefonul din mână la volan. Cât au de plată

În august, față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut atât ca serie brută cu 7,8% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 11,2%.

Volumul cifrei de afaceri a înregistrat un avans datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+22,8%), comerțul cu autovehicule (+10,7%), activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+8,3%) și la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+2%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna august 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 9,5% mai mare comparativ cu luna august 2018, creștere susținută de activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+19,4%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+12,6%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+10,9%) și de serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+4,1%).

Cifra de afaceri provenită din activitatea agențiilor turistice și tur-operatorilor a scăzut cu 4,5%.

În primele 8 luni, față de aceeași perioadă a anului trecut, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut atât ca serie brută cu 7,3% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 7,1%.

În 2018, față de 2017, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 6,7%, serie brută, ritm scăzut față de cel înregistrat în 2017, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 5,9%, serie brută.

viewscnt
Afla mai multe despre
afaceri cu mașini
ins