Opel suspendă concedierile voluntare după ce un val de ingineri a migrat la concurență

Opel suspendă concedierile voluntare după ce un val de ingineri a migrat la concurență
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 mai 2018

Directorii Opel au avertizat șefii din PSA că o serie întreagă de ingineri specialiști au migrat către companii rivale din Germania. Campania de concedieri voluntare a fost oprită din acest motiv, deoarece compania ar putea rămâne fără forță de muncă de valoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Opel a suspendat campania de plecări voluntare pe care a inițiat-o în toamna trecută, pentru a reduce costurile și a rentabiliza compania, ca urmare a avertismentelor date de șefi, potrivit cărora foarte mulți ingineri de valoare au plecat către alte companii, fie constructori de automobile, fie de componente sau din domenii adiacente.

Campania de concedieri voluntare plătite avea ca țintă un număr de peste 3.700 de angajați Opel, care ar fi trebuit să părăsească uzinele și centrele de cercetare până în 2020, când restructurarea ar trebui să conducă la trecerea pe profit. Acum, situația pare că a ajuns într-un punct critic, deoarece printre cei care au ales să primească compensațiile pentru a pleca se numără oameni de valoare, care lucrau și de 25 de ani în Opel. Companii precum BMW sau Continental i-au angajat imediat pe cei mai valoroși dintre ei, potrivit Automotive News.

Marca VW a depășit pentru prima dată 2 milioane de mașini vândute în primele patru luni CITEȘTE ȘI Marca VW a depășit pentru prima dată 2 milioane de mașini vândute în primele patru luni

Reprezentanții Opel nu au făcut declarații pe marginea acestor informații.

PSA și conducerea Opel s-au confruntat anterior cu un conflict deschis de sindicate, din cauza cerințelor ridicate de patronat pentru înghețarea salariilor. Sindicatele au cerut mărirea negociată de federația sindicală IG Metall, iar PSA a amenințat că va sista investițiile și va reduce numărul de modele din uzinele Opel din Germania.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
psa