Afacerile cu mașini continuă să urce în ritm rapid, înregistrând un avans de 18,4% în octombrie

Afacerile cu mașini continuă să urce în ritm rapid, înregistrând un avans de 18,4% în octombrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2016

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în octombrie cu 18,4% față de aceeași perioadă din 2015, ritm încetinit față de cel înregistrat în luna anterioară, în timp ce afacerile din serviciile prestate populației au stagnat, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pe seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare, afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au crescut în octombrie cu 21,4% față de a zecea lună din 2015, iar serviciile prestate populației au avansat cu 1,1%, scrie News.ro.

Față de luna precedentă, afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au crescut în octombrie cu 1,2%, ca serie brută, și cu 0,5%, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

În octombrie, cea mai mare creștere - cu 33,1% față de octombrie 2015, pe serie brută - s-a înregistrat la întreținerea și repararea mașinilor.

De asemenea, afacerile din comerțul cu mașini au urcat cu 23%, iar afacerile din comerțul cu motociclete au avansat cu 10,3% față de a zecea lună din 2015, arată datele INS.

Pe partea de servicii prestate populației, cele mai mari creșteri s-au înregistrat în octombrie la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare, unde afacerile s-au majorat cu 44,5% față de a zecea lună a anului trecut, și la spălare și curățare a hainelor, cu un plus de 19,2%.

CNAIR a recepționat lucrarea de reabilitare a podului Giurgiu-Ruse; circulația se desfășoară normal CITEȘTE ȘI CNAIR a recepționat lucrarea de reabilitare a podului Giurgiu-Ruse; circulația se desfășoară normal

Cumulat, în primele zece luni ale anului, afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au crescut ca serie brută cu 18,3%, față de primele zece luni din 2015, iar serviciile prestate populației au avansat cu 9%.

Pe seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, creșterile sunt de 17,9%, respectiv 9,5%.

Afacerile de retail sunt susținute în acest an de creșterea puternică a salariilor. Ultimele statistici arată că, în octombrie, câștigul salarial mediu net a fost de 2.108 lei (469 euro), cu 12,7% mai mare decât în luna octombrie a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
comert masini
ins