Airbus și IAR semnează contractul definitiv de colaborare pe 15 ani pentru elicopterul multirol H215M

Airbus și IAR semnează contractul definitiv de colaborare pe 15 ani pentru elicopterul multirol H215M
scris 7 nov 2018

Grupul francez Airbus și IAR Ghimbav au semnat în 6 noiembrie, la Paris, contractul definitiv de colaborare exclusivă pe o perioadă de 15 ani, document ale cărui principii au fost stabilite prin semnarea unui acord inițial, pe 24 august 2017, la București, în prezența președinților Franței și României, a anunțat miercuri compania franceză.

Potrivit contractului definitiv de colaborare, IAR este contractor principal pentru H215M pentru orice comandă viitoare din partea Ministerului român al Apărării având ca scop înlocuirea flotei îmbătrânite. Acest acord va crea aproximativ 6300 de locuri de muncă directe și indirecte în România, potrivit companiei franceze, scrie News.ro.

”Înțelegerea reflectă angajamentul comun al Airbus și IAR de a contribui la modernizarea flotei de elicoptere multirol. Documentul prevede o colaborare strânsă, în următorii 15 ani, Airbus fiind partenerul exclusiv al IAR în clusterul aeronautic de la Ghimbav, județul Brașov”, se arată în comunicat.

FOTO Platforma online Autovit.ro, liderul pieței de anunțuri auto, își alertează abonații că prin SMS sunt trimise mesaje false CITEȘTE ȘI FOTO Platforma online Autovit.ro, liderul pieței de anunțuri auto, își alertează abonații că prin SMS sunt trimise mesaje false

Airbus și IAR sunt parteneri de peste 15 ani în compania Airbus Helicopters Romania (51% Airbus, 49% IAR), un centru specializat în servicii de mentenanță și reparații pentru o gamă variată de elicoptere civile și militare din România și din alte țări.

În cadrul ceremoniei, au participat Neculai Banea, directorul general al IAR, și Olivier Michalon, Senior Vice President pentru Europa al Airbus Helicopters (foto).

“Semnarea, astăzi, a acestui acord definitiv duce parteneriatul nostru la un nivel superior. Împărtășim un trecut bogat și suntem nerăbdători să dezvoltăm ceea ce am reușit să facem până acum împreună. Suntem bucuroși că Airbus este un partener solid, dornic să investească în continuare în România. Avem nevoie de implicare, know-how și tehnologie modernă pentru a dezvolta aeronautica românească și pentru a răspunde cerințelor Ministerului Apărării în materie de elicoptere, iar Airbus este aici pe termen lung. Considerăm că elicopterul IAR-H215M este cea mai bună soluție pentru industria aeronautică românească, pentru Ministerul Apărării și pentru alți clienți din toată lumea”, a spus Neculai Banea.

75% din cifra de afaceri a Airbus Helicopters Romania este reprezentată de contracte la export. În 2016, a fost inaugurată fabrica Airbus Helicopters Industries pentru producția de elicoptere H215M.

“Acum privim spre viitor prin acest parteneriat cu IAR pentru elicopterul H215M, înaintea unei decizii din partea Guvernului României de a pune în aplicare cooperarea noastră și de a livra Ministerului român al Apărării un elicopter multirol cu adevărat eficient din punct de vedere al costului, produs în România”, a spus Olivier Michalon.

H215M este un elicopter bimotor, certificat EASA și FAA, specializat pentru misiuni uilitare în medii extreme și pe câmpul de luptă.

”Relația Airbus cu IAR înseamnă peste 50 de ani de colaborare de succes având ca rezultat producere a peste 360 de elicoptere sub licență Airbus”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
h215m
iar