Airbus va livra peste 600 de avioane în acest an, după rezultate solide în primul semestru

Airbus va livra peste 600 de avioane în acest an, după rezultate solide în primul semestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2021

Airbus este pe cale să livreze peste 600 de avioane în acest an, după rezultate solide în primul semestru, susținute parțial de acordurile care permit unora dintre operatorii aerieni să amâne includerea în contabilitate a aeronavelor noi, potrivit unor surse din industrie, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Structurile financiare fac parte dintr-o serie de inovații și acorduri de compromis convenite de producătorul european de avioane, pentru a menține fluxul de numerar în timpul pandemiei, scrie News.ro.

O​rașul din România în care trotinetele electrice vor fi interzise în anumite zone CITEȘTE ȘI O​rașul din România în care trotinetele electrice vor fi interzise în anumite zone

Majoritatea analiștilor se așteaptă ca tendința recentă a livrărilor să fi contribuit la obținerea unor rezultate solide în prima jumătate a anului.

Airbus a anticipat că pe ansamblul anului va realiza livrări cel puțin echivalente cu cele 566 de avioane de anul trecut, în scădere cu 34% față de 2019.

În prima jumătate a acestui an, Airbus a livrat 297 de avioane după creșterea obținută în iunie, creând condițiile pentru depășirea obiectivelor anuale, având în vedere că de regulă vânzârile companiei se intensifică în a doua parte a anului, potrivit unor surse din industrie și unor analiști.

Pe plan intern, Airbus anticipează livrarea a peste 600 de avioane în acest an, au spus mai multe surse.

FOTO Furtună violentă în București și în Ilfov. O antenă GSM de mari dimensiuni a căzut peste două locuințe. Mai multe trenuri au fost anulate CITEȘTE ȘI FOTO Furtună violentă în București și în Ilfov. O antenă GSM de mari dimensiuni a căzut peste două locuințe. Mai multe trenuri au fost anulate

Livrările sunt vitale pentru companiile aerospațiale, deoarece marchează momentul în care cea mai mare parte a valorii unui avion - pornind de la 40 de milioane de dolari - ajunge în conturile producătorului și contribuie la acoperirea costurilor uriașe de dezvoltare.

Airbus a beneficiat în ultimii ani de o cerere crescută pentru avioane precum cel mai bine vândut model al său, A321neo, în urma problemelor cu care s-a confruntat Boeing din cauza consemnării la sol a avioanelor 737 MAX și a amânării unor avioane până la jumătatea deceniului.

Pentru a asigura livrările, Airbus a acordat, în unele cazuri, avansuri către transportatori, amânări ale livrărilor și, în mai multe cazuri, acorduri financiare care permit decuplarea plăților în numerar de transferul de proprietate, cel puțin temporar, au spus surse din industrie.

În conformitate cu așa-numitele contracte de livrare în avans, Airbus este plătită practic integral, dar activul poate să nu ajungă imediat în contabilitatea companiei aeriene, întârziind momentul în care trebuie să înceapă să absoarbă taxele de amortizare.

Între timp, aeronava este stocată temporar. Surse au spus că mecanismul, care poate implica terți financiari, a fost aprobat de auditori, deoarece include un angajament irevocabil de a transfera proprietatea asupra aeronavei la o anumită dată, în timp ce Airbus primește suficient pentru a rezerva o vânzare.

Airbus nu a avut niciun comentariu imediat.

Airbus și alți producători s-au grăbit, de asemenea, să simplifice livrările și, în unele cazuri, s-a oferit să piloteze avioane către companiile aeriene care nu pot trimite piloți din cauza restricțiilor de călătorie.

Grupul rival Boeing a raportat primul său profit trimestrial în aproape doi ani, ca urmare a creșterii livrărilor de aeronave 737 MAX.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
avioane