Aproape jumătate dintre vehiculele verificate în trafic de RAR în primul semestru, declarate neconforme

Aproape jumătate dintre vehiculele verificate în trafic de RAR în primul semestru, declarate neconforme
scris 3 sep 2019

Registrul Auto Român a anunțat, marți, că peste 1.700 de vehicule verificate tehnic în trafic, în primele șase luni ale anului, prezentau pericol iminent de accident. În total, au fost verificate 33.508 vehicule, fiind declarate neconforme 45,47% dintre acestea.

Registrul Auto Român (RAR) a anunțat, marți, printr-un comunicat de presă, că a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele 6 luni ale acestui an, 33.508 vehicule, în toată țara, scrie News.ro.

În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat deficiențe tehnice majore și/sau periculoase la 15.235 de vehicule (45,47%), declarate neconforme.

VIDEO De pe o bancă, Firea anunță cum modifică vinieta auto și ce șoferi vor scăpa de taxă CITEȘTE ȘI VIDEO De pe o bancă, Firea anunță cum modifică vinieta auto și ce șoferi vor scăpa de taxă

”Cele mai des întâlnite deficiențe tehnice au fost la instalația electrică de iluminare și semnalizare (26,73%), emisii poluante (21%), punți, jante, anvelope și suspensie (11,56%), vizibilitate (12%) precum și la sistemele de frânare (4%) și direcție (1,5%). Aproximativ două procente dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat)”, a precizat RAR.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate aproape 11.000 de amenzi contravenționale și au fost retrase 8.689 de certificate de înmatriculare.

”În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară”, a transmis RAR.

În plus, RAR a anunțat că peste 1.700 de vehicule verificate prezentau pericol iminent de accident.

Reprezentanții instituției precizează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
registrul auto român
masini