Aston Martin vrea să lanseze în octombrie o ofertă publică inițială cu o evaluare a companiei de 6,7 miliarde de dolari

Aston Martin vrea să lanseze în octombrie o ofertă publică inițială cu o evaluare a companiei de 6,7 miliarde de dolari
scris 20 sep 2018

Producătorul britanic de automobile de lux Aston Martin vrea să lanseze în octombrie o ofertă publică inițială care să evalueze compania la 5,07 miliarde de lire sterline (6,7 miliarde dolari), transmite Reuters.

Compania are în vedere un preț al acțiunilor de 17,5-22,5 lire pe unitate, scrie News.ro.

Compania, renumită pentru automobilele sport conduse de James Bond, a anunțat luna trecută că va efectua o ofertă publică inițială, aceasta urmând să fie prima listare a unui constructor auto britanic din ultimele decenii.

Noul Suzuki Jimny, dezastru la testele EuroNCAP, în timp ce Audi A6 și VW Touareg au luat nota maximă CITEȘTE ȘI Noul Suzuki Jimny, dezastru la testele EuroNCAP, în timp ce Audi A6 și VW Touareg au luat nota maximă

Prospectul va fi publicat în cursul zilei de joi, iar Aston Martin speră să anunțe prețul final în jurul datei de 3 octombrie, iar acțiunile să fie admise la London Stock Exchange în jur de 8 octombrie.

Aston Martin anticipează că vor fi listate 57 de milioane de acțiuni, respectiv 25% din total.

Compania, care își construiește automobilele în Marea Britanie și urmează ca anul viitor să înființeze o nouă unitate de producție în țară, a avertizat în privința impactului posibilelor controale vamale în urma Brexitului, care ar putea încetini producția și mări costurile.

Autoritățile de la Londra și Bruxelles speră să încheie un acord referitor la Brexit până la sfârșitul acestui an.

Producătorul de mașini de lux a anunțat de mult timp că ar putea să se listeze la bursă și a pus în aplicare un plan de redresare, de la venirea la conducere a directoeului general Andy Palmer, în 2014. Planul include creșterea volumului producției și extinderea pe noi segmente.

viewscnt
Afla mai multe despre
aston martin
oferta publica