Audi a anunțat oficial numirea noului CEO, Markus Duesmann, fost director de achiziții la BMW

Audi a anunțat oficial numirea noului CEO, Markus Duesmann, fost director de achiziții la BMW
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 nov 2019

Audi a anunțat oficial numirea lui Markus Duesmann în poziția de CEO, în locul lui Bram Schot. Informația a fost publicată anterior din surse neoficiale, însă compania din Ingolstadt a fost îngrădită de contractul cu BMW pe care Duesmann l-a avut.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Markus Duesmann va fi noul CEO al Audi de la 1 aprilie 2020, când îl va înlocui pe Abraham (Bram) Schot, aflat pe această funcție din iunie 2018, după arestarea lui Rupert Stadler, în scandalul diesel. Bram Schot, care anterior fusese CFO al companiei, va părăsi surprinzător Audi AG, după cum anunță compania, în urma unui acord comun.

Markus Duesmann are 50 de ani, este inginer și vine de pe poziția de director de achiziții în BMW, membru în Consiliul de Administrație. Numirea sa a fost anunțată cu mult timp în urmă, dar într-o primă fază cei de la BMW au împiedicat transferul, pe baza contractului pe care Duesmann îl avea.

„Ca un excelent ingner, Markus Duesmann va face orice îi stă în putere pentru a crește mare potențial al mărci iAudi și odată în plus va demonstra expresia Vorsprung durch Technik (n.r. progres prin tehnologie - în germană).” a spus Herbert Diess, președintele consiliului de administrație AUDI AG și CEO al VW AG.

Epopeea recrutării lui Markus Duesmann a început în urmă cu un an, dar abia anul acesta BMW a aceptat să-și dea acceptul pentru recrutare.

Noul SUV electric al Ford se va numi Mustang Mach-E și va fi prezentat la Los Angeles CITEȘTE ȘI Noul SUV electric al Ford se va numi Mustang Mach-E și va fi prezentat la Los Angeles

Markus Dusmann este unul dintre cei mai apreciați ingineri de motoare din industria auto și a fost recrutat chiar de Herbert Diess, cu care a fost coleg în cadrul BMW. Din păcate, Duesmann avea o clauză de neconcurență în contractul său de membru al board-ului BMW, iar bavarezii au refuzat să accepte plecarea. Imediat după apariția primelor informații, Duesmann a demisionat din Consiliul de Administrație al BMW în iulie 2018, iar BMW anunțase plecarea acestuia „din motive personale”. Anunțul a surprins pe toată lumea, știut fiind faptul că Duesmann era extrem de apreciat în BMW, unde lucra din 2007, începând de la echipa de Formula 1 și urcând în carieră până la postul de director de achiziții. În acest post s-a remarcat, printre altele, la semnarea contractului cu chinezii de la CATL pentru baterii în valoare de 1 miliard de dolari. Chinezii și-au asumat obligația, prin acest contract, să-și construiască o uzină în Germania pentru a-și onora comanda.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi ceo
markus duessmann
bram schot