FOTO Audi Q3 Sportback poate fi comandat în România. La ce preț este vândut

FOTO Audi Q3 Sportback poate fi comandat în România. La ce preț este vândut
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 nov 2019

Audi Q3 Sportback este cel mai nou model al constructorului din Ingolstadt, fiind prezentat în acest an în premieră la Frankfurt. Acum, modelul este disponibil pentru comenzi, fiind anunțate prețurile pentru piața din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

După lansarea micului SUV Q3, Audi a venit un an mai târziu cu versiunea coupe a acestuia, modificările față de versiunea de bază fiind, în special, de ordin estetic. Acoperișul tăiat, silueta sportivă și mici detalii ale caroseriei, la care se adaugă o nouă grilă, toateacestea reușesc să transforme spectaculos modelul Q3 într-un crossover sport.

Audi Q3 Sportback are dimensiuni identice cu caroseria clasică, adică 4,50 metri lungime, 1,84 metri lățime, 1,56 metri înălțime, pe un ampatament de 2,68 metri. Spațiul interior este specific clasei compacte, însă pasagerii din spate ppot beneficia de spațiu suplimentar prin culisarea banchetei până la 13 cm.

Din punct de vedere tehnic, sunt subliniate în prezentare aoficială suspensiile sport și direcția progresivă, oferite în dotarea standard, care oferă reglaje directe ale sistemului, pe măsură ce unghiul de virare crește. Sistemul de manevrabilitate „Audi drive select” cu șase moduri diferite, inclusiv off-road, permite șoferului să modifice caracteristicile dinamice ale automobilului său, în funcție de condițiile de drum și de preferințele personale.

Echiparea de bază a noului Q3 Sportback include un panou digital de instrumente cu ecran tactil integrat cu diagonală de 10,25 inci. Pe varianta de top, este doisponibil și Audi virtual cockpit, cu afișaul digital al ceasurilor de bord.

Mașina dispune de serviciile online Audi connect, disponibile la viteze LTE Advanced, prin intermediul cardului SIM. O altă noutate din dotarea Q3 Sportback constă în prezența serviciului Amazon Alexa pe bază de cloud, care oferă streaming de muzică și audio book-uri, plus acces la peste 80.000 de skill-uri Alexa.

Noul SUV electric al Ford se va numi Mustang Mach-E și va fi prezentat la Los Angeles CITEȘTE ȘI Noul SUV electric al Ford se va numi Mustang Mach-E și va fi prezentat la Los Angeles

Opțiunile de motorizare pentru Q3 Sportback sunt două pe benzină și una diesel. Varianta pe benzină 45 TFSI quattro are în dotare cel mai puternic motor pentru acest model, respectiv un 2.0 TFSI de 169 kW (230 CP) cu S tronic. Consumul mixt de combustibil în această versiune este de 7,3 - 7,7 l/100 km,  iar emisiile mixte de CO2 sunt de 166 – 174 g/km. Varianta 1.5 TFSi a lui 35 TFSI  are un consum mixt de combustibil de 5,7 - 6,0 l/100 km,  emisii CO2 mixte de 130 – 137 g/km și generează o putere de 110 kW (150 CP). Versiunea 2.0 TDI de pe 35 TDI cu S tronic are un motor care generează o putere de 110 kW (150 CP). Consumul mixt de motorină este de 4,7 - 4,9 l/100 km, iar emisiile mixte de CO2 sunt de 123 -129 g/km.

Cel mai ieftin Q3 Sportback, 35 TFSI, va costa 37.875 euro, sub nivelul competitorului principal, BMW X2. Cu același motor, în echiparea S Line, prețul va ajunge la 40.076 euro, în timp ce motorizarea superioară, pe benzină, 45 TFSI, va costa cu aproape 10.000 de euro mai mult decât versiunea de intrare îngamă. De altfel, 45 TFSI S Line va și cel mai scump Q3 Sportback, la aproape 50.000 de euro. Cel mai ieftin diesel va fi 40.515 euro, iar cel mai scump - 47.285 euro.

FOTO Audi Q3 Sportback poate fi comandat în România. La ce preț este vândut

FOTO Audi Q3 Sportback poate fi comandat în România. La ce preț este vândut

FOTO Audi Q3 Sportback poate fi comandat în România. La ce preț este vândut

viewscnt
Afla mai multe despre
audi q3 sportback
preturi audi q3
preturi q3 sportback