Audi începe producția de motoare electrice pentru Q6 e-tron, în Ungaria

Audi începe producția de motoare electrice pentru Q6 e-tron, în Ungaria
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 nov 2023

În timp ce unele fabrici din Germania ale grupului VW au probleme din cauza sincopelor de producție a motoarelor electrice, în Ungaria, unde se află uzina Audi din Gyor, s-a dat startul liniei de asamblare a motoarelor electrice ce vor fi folosite pe noua platformă premium Audi și Porsche.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Audi se pregătește să lanseze anul viitor modelul Q6 e-tron, primul automobil dezvoltat pe platforma PPE, pe care o va împărți cu Porsche Macan. Cele două mașini vor folosi motoare electrice de nouă generație, care vor fi produse în Gyor, pe noile linii construite în perimetrul uzinei Audi. Fabrica este o unitate cu istoric pentru marca din Ingolstadt, inclusiv pentru producția de motoare termice, iar acum intră în noua etapă a electrificării, în urma unei noi investiții.

FOTO Renault anunță înființarea Ampere, dar nu spune nimic despre Nissan, deocamdată CITEȘTE ȘI FOTO Renault anunță înființarea Ampere, dar nu spune nimic despre Nissan, deocamdată

Audi a ajuns în acest moment la  12 miliard euro investite în situl de producție din Gyor, unde sunt fabricate, de 30 de ani, unele dintre modelele mărcii.

Noul motor va fi produs de echipele dedicate, care însumează aproximativ 700 de angajați, cu un ritm de 2000 de motoare pe zi, și va fi trimis către uzina din Ingolstadt, unde se va asambla noul Q6 e-tron, începând chiar la finalul acestui an, dar și către uzina Porsche una va fi produs noul Macan.

Noua unitate destinată vehiculelor electrice are 15.000 de metri pătrați și mai produce componente pentru transmisie și osiile electrificate. CEO-ul Audi Gyor, Gernot Dollner spune că pe noile linii de motoare au fost deja asamblate 400.000 de sisteme de propulsie electrică, pentru celelalte modele electrice ale mărcii și ale grupului.

FOTO Dacia reduce semnificativ prețurile mașinilor și valoarea avansului pentru comenzi CITEȘTE ȘI FOTO Dacia reduce semnificativ prețurile mașinilor și valoarea avansului pentru comenzi

Gyor este locul în care va fi produs, pe lângă modelele Audi, și viitorul SUV Cupra Terramar, complet electric. În total, în uzinele de automobile și de motoare lucrează circa 12.000 de angajați, fiind una dintre cele mai mari investiții private din Ungaria.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi gyor
audi q6 e-tron
audi electric
uzina audi ungaria