Audi va renunța la modelele TT și R8 și le va înlocui cu mașini electrice

Audi va renunța la modelele TT și R8 și le va înlocui cu mașini electrice
scris 23 mai 2019

Constructorul german de automobile de lux Audi va scoate din producție modele sportive TT și R8 pentru a fi relevanți pentru clienți și pentru a putea investi 14 miliarde euro în vehicule electrice, a declarat joi președintele Bram Schot cu prilejul reuniunii acționarilor Audi.

"Ne revizuim portofoliul", a spus Bram Schot, subliniind că este nevoie de mai puțină complexitate. O treime din combinațiile de motoare și transmisii ale Audi au dispărut deja. Pe de altă parte, directorul general a anunțat lansarea unei noi versiuni a principalului model premium al constructorului german, Audi A8.

Președintele Audi, Abraham Schot, a anunțat acționarii companiei, aflați la adunarea anuală, că intenționează să se concentreze pe un portofoliu de produse „cu relevanță pentru clienți”. „Noi decidem într-un stadiu incipient care idei din schimbările inovative vrem să le implementăm și care nu. Pentru că focusul include, de asemenea, să eliminăm lucruri. Audi TT, de exemplu. Pentru două decenii, am avut acest tânăr, emotionant automobil sport în gama noastră: ca un coupe și ca un roadster.”, a spus Schot. Dar a mai adăugat: „în câțiva ani, vom înlocui TT cu un nou emoționant model în aceeași zonă de preț: cu un automobil electric”. Apoi s-a referit la un alt automobil sport. „Cum am spus, focus înseamnă să elimini lucruri. De exemplu, mașina sport R8. Avem nevoie de un succesor cu motor cu combustie? Se potrivește asta cu viziunea noastră? Discuțiile ne vor da un răspuns la asta.”.

FOTO Administratorul celui mai mare lanț de hosteluri din România intră pe nișa închirierii de vanuri retro, campere și rulote vintage, mașini de epocă și tiny houses CITEȘTE ȘI FOTO Administratorul celui mai mare lanț de hosteluri din România intră pe nișa închirierii de vanuri retro, campere și rulote vintage, mașini de epocă și tiny houses

Anul trecut Audi, o divizie a grupului Volkswagen, a înregistrat o scădere a profitului și a cifrei de afaceri, o situație care a continuat și în primul trimestru al acestui an.

Constructorul german a informat că în scurt timp vor fi introduse pe piață versiuni hibride ale modelelor A6, A7 și A8

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
tt
r8