BMW, amendată pentru că nu a inițiat rechemarea mașinilor cu risc de incendiu

BMW, amendată pentru că nu a inițiat rechemarea mașinilor cu risc de incendiu
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 dec 2018

BMW se confruntă cu acuzații oficiale în scandalul mașinilor incendiate, autoritățile coreene afirmând că germanii au ascuns clienților riscurile la care se expun, în același timp amânând o rechemare în service absolut necesară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul Transporturilor din Coreea de Sud a anunțat public acuzațiile aduse companiei BMW legat „riscurile de incendiu” ale unor modele ale măcrii și a cerut procurorilor să investigheze compania pe acest subiect. Ministerul a aplicat o amendă de 11,2 miliarde woni (circa 10 milioane dolari) pentru întârzierea unei campanii de rechemare în service. Este vorba despre 22.670 de vehicule despre care ministerul a stabilit că au o defecțiune la sistemul de evacuare a gazelor ce poate produce scurgeri ale lichidului de răcire și să genereze un incendiu la bord.

Ancheta oficialilor coreeni a pornit de la circa 40 de cazuri de incendii ale mașinilor BMW. Anterior, Ministerul Transporturilor ceruse proprietarilor să nu mai circule cu mașinile până nu este remediată defecțiunea.

BMW a rechemat deja, la nivel global, 1,6 milioane de vehicule, din cauza acestei defecțiuni, potrivit Autommoive News, însă în Coreea de Sud BMW anunțase că va rechema mașinile după ce va stabili cu precizie cauza exactă a incendiilor. Acest lucru a stârnit mânia autorităților care au aplicat amenda și au cerut o anchetă penală.

VIDEO Ceremonie simbolică de conectare rutieră și feroviară a celor două Corei CITEȘTE ȘI VIDEO Ceremonie simbolică de conectare rutieră și feroviară a celor două Corei

Pe piața locală, marca BMW, unul dintre cei mai mari importatori de automobile, a înregistrat o scădere de peste 10 procente a vânzărilor, după ce un filmuleț cu un BMW care a luat foc a devenit viral printre coreeni.

Sucursala coreeană a BMW și-a cerut scuze clienților imediat după anunțul public și a anunțat că va coopera cu autoritățile.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
masini incendiate
bmw coreea
bmw amenda