BMW anunță, ca păcăleală de 1 aprilie, o nouă invenție făcută la sugestia românilor: ștergătoarele de geamuri laterale

BMW anunță, ca păcăleală de 1 aprilie, o nouă invenție făcută la sugestia românilor: ștergătoarele de geamuri laterale
scris 1 apr 2019

BMW introduce pe mașinile sale o inovație care la prima vedere ar putea părea exotică, dar care este destinată mașinilor de performanță a mărcii. Este vorba despre ștergătoarele pentru geamuri laterale, necesare șoferilor care fac drifturi, reprezentanții mărcii spunând că ideea acestora a venit și din România. Singurul detaliu care nu este menționat în comunicat este că vestea a fost publicată de 1 aprilie. 

Constructorul german BMW aduce o inovație pe cât de simplă, pe atât de necesară în cazul unora dintre șoferi acestei mărci. Ștergătoarele laterlae sunt destinate mașinilor de performanță atunci când șoferul rulează pe circuit, în drifturi controlate, sau chiar „pe drumurile de munte cu viraje rapide, precum Transfăgărășan”. Constructorul vorbește despre caracteristicile ideale ale mașinilor BMW, care permit „derapaje controlate excepționale”. În acest context, au fost inventate și introduse ca opționale ștergătoarele pentru geamurile față laterale, „care asigură vizibilitate optimă în fiecare viraj abordat distractiv”. Și bavarezii amintesc de piloți celebri din istoria mărcii care, odată ajunși la boxe, în timpul curselor, aveau nevoie să li se șteargă geamurile laterale, nu parbrizul.

Potrivit descrierii oficiale, funcționarea ștergătoarelor laterale este conectată la senzorii de accelerație laterală, așa numitul "G Meter", cu informații care pot fi prezentate pe afișajul sport al fiecărui model BMW. De fiecare dată când automobilul sesizează accelerații laterale puternice, ștergătoarele laterale sunt activate corespunzător, pentru a asigura vizibilitatea maximă. În parteneriat cu toți furnizorii oficiali de anvelope BMW, acest echipament va putea fi instalat gratuit pentru toate modelele sportive BMW M și BMW M Performance.

FOTO Renault a dezvăluit “Super-Duster-ul” și în Coreea de Sud, sub marca Samsung. A mai rămas de lansat doar versiunea Dacia CITEȘTE ȘI FOTO Renault a dezvăluit “Super-Duster-ul” și în Coreea de Sud, sub marca Samsung. A mai rămas de lansat doar versiunea Dacia

"Este o soluție eficientă pentru un plus de siguranță în timpul condusului sportiv. Nu încurajăm un pilotaj agresiv, vrem să vedem clienții noștri folosind acest sistem într-un mediu controlat, de exemplu pe circuit. De altfel, una din sugestiile de a instala acest echipament a venit din România, o țară unde am văzut că oferă tot mai multe circuite și poligoane pentru a putea experimenta plăcerea de a conduce fără limite", a explicat Fritz Windschutzscheibenwischer, inginer al mărcii.

Știrea a fost publicată de BMW România de 1 Aprilie, ziua păcălelii, numele „inginerului” fiind el însuși o glumă bună: Windschutzscheibenwischer înseamnă, în germană, ștergător de parbriz.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
stergatoare laterale
m performance
drifturi bmw
glume de 1 aprilie