ITP-ul nu va mai fi obligatoriu pentru mașinile casate în programul Rabla

ITP-ul nu va mai fi obligatoriu pentru mașinile casate în programul Rabla
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2019

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că inspecția tehnică periodică (ITP) solicitată în Programul Rabla va fi eliminată pentru "o mașină care stă în curtea unui cetățean", relatează Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Am hotărât, făcând o analiză clară, la rece, și am emis ordinul de ministru prin care ITP-ul pentru o mașină care stă în curtea unui cetățean să fie scos. Dacă eu am mașina în curte nu o să mă mai duc să plătesc o taxă în plus când pot să mă duc să o dau pentru a achiziționa o mașină nouă. (...) De săptămâna trecută ordinul este deja postat pe site", a spus Grațiela Gavrilescu, al Antena 3, citată de agenția de presă.

Ea a precizat că acesta decizie a fost luată pentru a nu bloca un sistem care se derulează de foarte mult timp și care "funcționează foarte bine".

"Interesul nostru este să le scoatem de peste tot, din parcări, din curțile oamenilor, nu avem nevoie sa blocăm acest sistem care este derulat de foarte mult timp și care funcționează foarte bine și în sensul în care facem și eforturi financiare pentru ca în fiecare an să reușim să dublăm numărul de prime de casare. Atunci ar fi fost așa, să zicem, un joc care nu ar fi fost corect", a precizat Gavrilescu.

Șeful Consiliului Concurenței: Polițele RCA pe o lună, o eroare. Fără reînnoire automată gradul de acoperire a scăzut CITEȘTE ȘI Șeful Consiliului Concurenței: Polițele RCA pe o lună, o eroare. Fără reînnoire automată gradul de acoperire a scăzut

Anul trecut, Ministerul Mediului a anunțat că începând din 2019 Persoanele care vor ajutor de la stat pentru înlocuirea mașinii vechi nu puteau aduce la casat, începând de anul acesta decât mașini cu ITP valabil, ministerul considerând că o astfel de condiție ar justifica scopul de combatere a poluării, dat fiind că pe drumurile publice pot circula doar mașini cu ITP.

Programele guvernamentale "Rabla clasic" și "Rabla plus" vor fi continuate de Guvern, primului fiindu-i alocat anul acesta un buget de 322 milioane de lei, suficient pentru circa 35.000 de beneficiari persoane fizice și juridice care vor să cumpere o mașină nouă folosind subvenție pentru un autovehicul casat. Prima de casare va fi în jur de 6.500 de lei, programul urmând să fie lansat spre sfârșitul săptămânii viiitoare, potrivit ministrului mediului.

Pentru reînnoirea parcului auto cu mașini electrice, hibrid plug in sau hibrid, Guvernul a aprobat un buget de 93 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
itp
rabla
ministerul mediului
gratiela gavrilescu