BMW anunță prețurile pentru noul i4 în România, care primește în premieră tracțiune integrală electrică

BMW anunță prețurile pentru noul i4 în România, care primește în premieră tracțiune integrală electrică
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 apr 2024

BMW România a anunțat prețurile pentru i4 facelift, care acum are o nouă versiune cu tracțiune integrală. Versiunea cu combustie Seria 4 Gran Coupe, cu motoare pe benzină și diesel, nu a primit încă noile prețuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Modelul electric BMW i4 a trecut în acest an printr-o serie de actualizări, la aproximativ trei ani de la lansare, atât la nivel de design, cât și de tehnologie, împreună cu Seria 4 Gran Coupe, versiunea clasică, cu motoare cu combustie. Odată cu lansarea acestori noi versiuni pe piață, BMW România anunță prețurile pentru piața locală.

VIDEO Un Boeing 767 își pierde toboganul de urgență după decolare și se întoarce pe Aeroportul JFK la New York CITEȘTE ȘI VIDEO Un Boeing 767 își pierde toboganul de urgență după decolare și se întoarce pe Aeroportul JFK la New York

Astfel, BMW i4 eDrive 35 va costa 50.159 de euro, fără nicio reducere aplicată prin Rabla. Modelul vine și cu o premieră, o nouă versiune i4 cu tracțiune integrală electrică. Pentru Serie 4 Gran Coupe noutatea vine la transmisie, unde este oferită standard cutia Steptronic Sport. Prețul pentru Serie 4 Gran Coupe, care a costat 50.575 euro, până acum, nu a fost încă anunțat.

Producția noului i4 va începe în vara acestui an, în uzina din Munchen.

Printre modificările estetice se numără noua grilă frontală, care are un aspect specific pentru modelul electric. Farurile au o nouă structură a blocurilor optice LED, cu surse de lumină verticale pentru lumini laterale, de zi și semnalizare.

VIDEO&FOTO TEST DRIVE Dacia Duster: Performanțe similare cu vechiul model, dotări mai bune, prețuri mai mari CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO TEST DRIVE Dacia Duster: Performanțe similare cu vechiul model, dotări mai bune, prețuri mai mari

Pachetul M Sport, opțional, include un element difuzor spate în negru lucios și țevi de evacuare al căror diametru a fost extins la 100 de milimetri. Noile modele pot fi comandate din fabrică cu pachetul M Sport Pro, dar și cu pachetul M Carbon pentru exterior. Mai mult, noile modele pot beneficia de note sportive suplimentare de de design și performanță prin componentele BMW M Performance specifice modelului care pot fi comandate din gama de Accesorii Originale BMW.

La interior, volanul are un design nou, fiind disponibil opțional volanul M din piele cu trei brațe. Panoul de instrumente are un număr redus de butoane și comenzi, iar funcțiile de ventilație și climatizare precum și încălzirea opțională a scaunelor și a volanului pot fi operate pe displayul central și prin comandă vocală.

Noutatea în gamă este BMW i4 xDrive40, un model cu tracțiune integrală electrică - oferită de cele două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. Putere maximă a sistemului este de 295 kW/401 CP, iar autonomia maximă variază între 444 și 548 de kilometri. Celelalte modele existente rămân în gamă: BMW i4 eDrive35, BMW i4 eDrive40 și vârful de gamă BMW i4 M50 xDrive.

EXCLUSIV Scădere drastică la vânzările de electrice pentru Grupul Renault CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Scădere drastică la vânzările de electrice pentru Grupul Renault

Unitatea de încărcare combinată (CCU) pentru BMW i4 permite încărcarea cu curent alternativ (AC) la o rată maximă de 11 kW, în timp ce încărcarea cu curent continuu (DC) se poate face cu până la 205 kW (180 kW pentru BMW i4 eDrive35).

Acum, toate variantele BMW i4 sunt potrivite pentru Connected Home Charging în grupul inițial de piețe-pilot: sunt posibile încărcare optimizată cu energie solară și optimizată pentru sarcină, precum și (pe măsură ce schema se extinde) încărcare optimizată din punct de vedere al costurilor folosind un tarif dinamic de energie electrică. Plug & Charge Multi Contract permite încărcarea convenabilă la stații publice, cu autentificare directă prin comunicarea mașinii cu stația.

ULTIMA ORĂ Tesla a anunțat o scădere masivă a veniturilor și profitului. Câștigul net a coborât la un nivel record pentru ultimii ani CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tesla a anunțat o scădere masivă a veniturilor și profitului. Câștigul net a coborât la un nivel record pentru ultimii ani

Modelul termic Seria 4 Gran Coupé este disponibil cu o listă destul de mare de motoare termice, pe benzină și diesel. Gama include motorul pe benzină, cu șase cilindri în linie, ce oferă 275 kW/374 CP și echipează vârful de gamă BMW M440i xDrive Gran Coupé, plus alte două motoare pe benzină, cu patru cilindri.

De asemenea, clienții pot opta pentru unul dintre cele două propulsoare diesel - unul cu șase cilindri în linie și unul cu patru cilindri. Motoarele cu șase cilindri în linie și cel diesel cu patru cilindri sunt combinate standard cu tehnologie mild-hybrid 48V. Transmisia disponibilă standard pentru toate motorizările termice este cea Steptronic Sport cu opt trepte. Puterea motorului este transferată pe șosea fie prin tracțiunea spate clasică, fie prin sistemul inteligent de tracțiune integrală BMW xDrive, în funcție de model.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw i4
bmw serie 4
preturi bmw i4