BMW dă startul producției noii generații de automobile electrice, iX și i4

BMW dă startul producției noii generații de automobile electrice, iX și i4
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 mai 2021

BMW intră într-o nouă etapă a electrificării, odată cu startul producției sistemelor de propulsie ale noilor automobile electrice iX și i4, prezentate deja și care vor începe livrările în acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

BMW vrea ca mai mult de jumătate din automobilele pe care le va livra clienților din întreaga lume să fie electrice, în următorii 10 ani. Noile iX și i4 vor contribui la această strategie, iar intrarea acestor două modele în fabricație, în uzina din Dingolfing și în cea din Munchen, marchează intrarea constructorului premium într-o nouă etapă. În același timp, BMW crește și capacitatea de producție pentru noul motor electric, care echipează deja modelul electric iX3. Acum pornește oficial și asamblarea sistemelor eDrive pentru noile iX și i4.

"Ne așteptăm ca cel puțin 50% din automobilele pe care le livrăm clienților noștri din întreaga lume să fie electrificate până în 2030. Pentru a realiza acest lucru, ne bazăm pe competența noastră internă vastă în transmisii: creștem capacitatea la locațiile existente de producție a transmisiilor - ca aici la Dingolfing - și dezvoltăm capacitățile la altele - ca de curând la Regensburg și Leipzig", a declarat Michael Nikolaides, vicepreședinte executiv BMW Group pentru producția de motoare și sisteme de propulsie electrice.

Investițiile făcute de BMW în uzina din Dingolfing, în perioada 2020 – 2022, se ridică la peste 500 milioane de euro, astfel încât uzina să producă sisteme de propulsie electrică pentru mai mult de jumătate de milion de mașini, la finalul perioadei. Alte aproape 300 de milioane de euro vor fi investite în uzinele din Leipzig, Regensburg și Steyr.

Ofertă uriașă pentru marca Lamborghini, făcută de o companie elvețiană CITEȘTE ȘI Ofertă uriașă pentru marca Lamborghini, făcută de o companie elvețiană

Noul SUV electric iX va fi produs în uzina din Dingolfing, în timp ce noul i4 va intra în producție  în Munchen, în toamna acestui an.

BMW echipează în acest moment mașinile sale electrice cu sisteme de propulsie eDrive de generația a cincea, sisteme complexe care înglobează motorul electric și transmisia, împreună cu electronica aferentă, într-o singură carcasă. Tehnologia utilizată la aceste motorizări este una care nu mai folosește pământurile rare și combină în același timp caracteristicile unui motor sincron, cu cele ale unui motor fără magneți permanenți.

Și bateriile pe care BMW le utilizează pe modelele sale electrice au evoluat, în acest moment fiind produse celule de baterii exclusiv din surse regenerabile. Noile iX și i4 vor folosi deja noua generație de baterii de înaltă tensiune, care au caracteristici avansate de performanță, de încărcare și descărcare, de durabilitate și de siguranță.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw ix
bmw i4
bmw electrice
bmw productie ix