BMW Group va cumpăra aluminiu produs cu ajutorul energiei solare de cel mai mare producător de aluminiu premium, din Emirate

BMW Group va cumpăra aluminiu produs cu ajutorul energiei solare de cel mai mare producător de aluminiu premium, din Emirate
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 feb 2021

Constructorul auto BMW a semnat un contract de achiziție de aluminiu, necesar fabricării automobilelor, cu Emirates Global Aluminium, care folosește pentru producție energia solară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW vrea să acopere jumătate din cerințele companiei de aluminiu din surse alimentate cu energie verde. Constructorul german spune că urmărește să genereze economii de CO2 de 2,5 milioane de tone, până în 2030, ca urmare a folosirii de aluminiu, în turnătoria sa din Landshut, de la furnizori care își reduc emisiile de CO2.

BMW a anunțat că va începe să se aprovizioneze cu aluminiu produs cu energie electrică solară, cu efect imediat, ca urmare a semnării unui acord cu Emirates Global Aluminium pentru aprovizionarea cu „aluminiu solar”.

"În EGA am găsit un partener puternic care prețuiește dezvoltarea durabilă la fel de mult ca noi. Este o onoare specială pentru noi să fim primul client care primește aluminiu produs cu energie electrică solară. Aluminiul joacă un rol important în mobilitatea electrică, iar utilizarea aluminiului produs în mod durabil este extrem de importantă pentru compania noastră", a declarat Dr. Andreas Wendt, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG, responsabil pentru achiziții și rețeaua de furnizori.

Aprovizionarea cu 43.000 de tone de aluminiu solar, în valoare de câteva sute de milioane de euro, va reprezenta aproape jumătate din cerințele anuale ale turnătoriei de metale ușoare de la uzina din Landshut.

EGA a devenit prima companie din lume care folosește energia electrică solară și pentru producția comercială de aluminiu, pe care inițial îl va furniza exclusiv BMW Group. EGA se aprovizionează cu electricitatea utilizată pentru producția aluminiului din Parcul Solar Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, aflat în deșertul din jurul Dubai, care va deveni cel mai mare parc solar din lume.

INFOGRAFIC Prăbușire inexplicabilă a înmatriculărilor din România CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Prăbușire inexplicabilă a înmatriculărilor din România

Abdulnasser Bin Kalban, directorul executiv al EGA, a declarat: "Suntem încântați să avem BMW Group ca primul nostru client pentru aluminiu CelestiAL cu emisii de carbon reduse de la EGA. Aluminiul este ușor, puternic și reciclabil la infinit. De aceea joacă un rol atât de important în dezvoltarea unei societăți mai durabile și în a face posibilă viața modernă. Dar la fel de important este și cât de durabil este produs aluminiu. Aluminiul solar este un pas în direcția corectă - folosește o sursă naturală și abundentă de energie în mediul nostru deșertic pentru a produce un metal vital pentru viitorul planetei noastre".

EGA este cel mai mare producător mondial de "aluminiu premium" și a fost prima companie cu sediul în Orientul Mijlociu care s-a alăturat Inițiativei de Administrare a Aluminiului. EGA a furnizat aluminiu primar pentru BMW Group din 2013. EGA este un producător integrat de aluminiu, cu operațiuni care variază de la extracția bauxitei la rafinării și electroliză, până la producția de aluminiu primar turnat.

În 2019, EGA a vândut 2,6 milioane de tone de metal turnat. EGA este singurul producător de aluminiu din Emiratele Arabe Unite, a cincea cea mai mare țară producătoare de aluminiu din lume. Cu peste 400 de clienți în peste 50 de țări, EGA este unul dintre cei mai mari furnizori de aliaje de turnătorie către industria auto din întreaga lume. EGA este certificat conform IATF 16949:2016, cel mai recent standard global stabilit de industria auto, care își propune să asigure un management al calității și mai riguros în lanțul de aprovizionare auto global.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
aluminiu solar
energie surse regenerabile
turnatorie aluminiu