BMW i Ventures, investiții în două start-up-uri de securitate cibernetică și inteligență artificială pentru mașini

BMW i Ventures, investiții în două start-up-uri de securitate cibernetică și inteligență artificială pentru mașini
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 ian 2019

BMW Group a anunțat noi investiții prin divizia i Ventures, un fond cu un capital de 500 de milioane de euro, destinat start-up-urilor și micilor companii de tehnologie din zona auto. Una dintre achiziții este Claroty, dezvoltator de securitate cibernetică, iar a doua este în Graphcore, care dezvoltă hardware și software pentru inteligența vehiculelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW i Ventures, un fond de investiții de 500 de milioane de euro, a anunțat o nouă investiție strategică în Claroty, principalul dezvoltator de software de securitate cibernetică pentru protejarea siguranței și a fiabilității rețelelor industriale de control. Claroty are sediul în New York și a fost fondată în 2014 de către directorul executiv Amir Zilberstein, directorul executiv de dezvoltarea afacerii Galina Antova și directorul executiv tehnic Benny Porat.

Specializată în securitate cibernetică pentru mediile de infrastructură industrială și critică, compania oferă o platformă integrată de soluții care oferă transparență mare a sistemelor industriale de control (ICS), prin combinarea monitorizării continue pentru amenințări și vulnerabilități cu acces sigur de la distanță, și care permite operatorilor ICS să protejeze aceste rețele critice de misiune.

"Investiția noastră la Claroty este un semnal clar că tratăm foarte serios nevoia pentru securitate cibernetică industrială și recunoaștem potențialul imens de creștere al acestui domeniu", a declarat Tobias Jahn, director al BMW i Ventures. "Echipa inegalabilă, superioritatea tehnologică și parteneriatele strategice cu numeroși furnizori mari de automatizări ale Carloty, precum Rockwell Automation, Siemens și Schneider Electric, ne-au convins că au capacitatea de creștere rapidă și de menținere a poziției de lider în cadrul acestui segment mult în viitor."

Potrivit BMW, atacurile cibernetice reprezintă o amenințare tot mai mare, iar în contextul dezvoltării de automobile conectate cu infrastructura și între ele, mașinile viitorului vor fi tot mai expuse riscurilor de malware și atacuri.

Vânzările Dacia în Germania au crescut cu peste 14%, anul trecut CITEȘTE ȘI Vânzările Dacia în Germania au crescut cu peste 14%, anul trecut

O altă investiție anunțată este în Graphcore, o companie ce dezvoltă un nou tip de procesoare și software conceput special pentru inteligența mașinilor. IPU este primul procesor conceput special pentru Inteligența Mașinilor și furnizează viteze mai mari de 10 până la 100 de ori în comparație cu hardware-ul din prezent. Graphcore a strâns finanțări de peste 300 de milioane de dolari din partea unor investitori financiari și strategici importanți și are sediul la Bristol (Marea Britanie), cu birouri în Londra (Marea Britanie), Oslo (Norvegia), Palo Alto (SUA) și Beijing (China).

BMW i Ventures investește bani și resurse în companii start-up din domeniul condusului autonom, automobilelor digitale și cloud auto, al mobilității electrice, inteligenței artificiale și datelor, al industriei 4.0, mobilității comune și la cerere, al vieții digitale a clienților și al serviciile energetice. Fondul a avut deja parteneriate cu companii inovatoare precum Carbon3D, Chargepoint, DesktopMetal, JustPark, Life360, Moovit, Nauto, Scoop, Stratim, Turo, Xometry and Zendrive. BMW i Ventures investește în toate etapele, de la bază și incubație până la companii în creștere.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
bmw group
bmw i ventures
start-up
claroty
graphcore