BMW se pregătește pentru o amplă rechemare de mașini: peste 320.000 de autoturisme diesel vizate, cu risc de incendiu la bord

BMW se pregătește pentru o amplă rechemare de mașini: peste 320.000 de autoturisme diesel vizate, cu risc de incendiu la bord
scris 8 aug 2018

BMW se pregătește să recheme 324.000 de automobile în Europa, după ce în Coreea de Sud compania a fost nevoită să-și ceară scuze și să inițieze rechemarea a peste 100.000 de autovehicule, ca urmare a unor incendii la bordul unor mașini.

BMW va începe în Europa o rechemare amplă pentru 324.000 automobile echipate cu motoare diesel, din cauza unor defecțiuni care ar putea provoca aprinderea motorului, după cum scrie presa germană care citează surse din interiorul companiei. Acțiunea este în strânsă legătură cu evenimentele din Coreea de Sud, unde mai multe incendii la bord au stat la baza unei rechemări pentru 100.000 de vehicule.

Nu mai puțin de 27 de cazuri de motoare care s-au aprins, din cauza unei defecțiuni la conducta de recirculare a gazelor, de la turbina motoarelor diesel, au condus BMW la demararea rechemării pentru modelele vizate și la transmiterea de scuze proprietarilor coreeni.

Surpriză: Ford EcoSport a depășit Dacia Duster în Germania CITEȘTE ȘI Surpriză: Ford EcoSport a depășit Dacia Duster în Germania

„Pentru recenta serie de incendii petrecute în țară, ne cerem scuze sincer pentru cauzarea de îngrijorare și neliniște în rândul populației și autorităților guvernamentale”, a anunțat șeful BMW Coreea, Kim Hyo-joon într-o conferință de presă.

Incendiile din Coreea s-au petrecut în acest an, în intervalul ianuarie - iunie, iar o parte dintre proprietari au declanșat acțiuni în justiție, solicitând despăgubiri modice, în valoare de 5 milioane de woni (circa 3800 de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
rechemare
motoare diesel