Boeing a livrat 26 de avioane în ianuarie, datorită revenirii în serviciu a aeronavelor 737 MAX

Boeing a livrat 26 de avioane în ianuarie, datorită revenirii în serviciu a aeronavelor 737 MAX
scris 10 feb 2021

Boeing a livrat 26 de avioane în ianuarie, datorită revenirii în serviciu a aeronavelor 737 MAX, după o perioadă de 20 de luni în care au fost consemnate la sol. Compania a atras și patru comenzi pentru avioanele de transport de mărfuri 747-8, transmite Reuters.

Livrările de avioane MAX sunt considerate esențiale pentru redresarea financiară a Boeing în 2021, după scăderea puternică a cererii pentru avioanele de dimensiuni mari, care sunt mai profitabile, din cauza crizei coronavirusului, scrie News.ro.

Dacia și Ford au exportat către Germania peste 4% din mașinile străine de pe cea mai mare piață auto din UE CITEȘTE ȘI Dacia și Ford au exportat către Germania peste 4% din mașinile străine de pe cea mai mare piață auto din UE

Boeing, care înregistrează veniturile după ce expediază avioanele, a anunțat că luna trecută a predat 21 de avioane 737 MAX, alături de un avion militar P8 și patru avioane de dimensiuni mari, altele decât 787 Dreamliner, din care nu a făcut nicio livrare pentru a treia lună consecutiv.

În luna decembrie, Boeing a livrat 39 de avioane, dar în ianuarie anul trecut numai 13, din cauza consemnării la sol a aeronavelor MAX. În ianuarie 2019, Boeing a livrat 46 de avioane.

Inspecțiile intense legate de defectele de fabricație descoperite recent au amplificat întârzierile provocate de Covid-19 pentru avioanele 787, care sunt pe locul al doilea în privința generării de venituri pentru Boeing, după 737 MAX.

După livrările din ianuarie, Boeing ar mai avea în stoc circa 400 de avioane 737 MAX, față de 450 în noiembrie, când autoritățile de reglementare americane au dat undă verde pentru reluarea livrărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing 737 max